Maskinfabrikken HMA A/S har måtte ansætte flere medarbejdere, efter indførsel af robotter i produktionen, på grund af øget produktivitet.

Foto: GettyImages
25.04.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Maskinfabrikken HMA A/S: Robotterne er blevet en del af vores DNA

Maskinfabrikken HMA A/S har brugt robotter i mange år, og det giver både økonomiske gevinster og en bedre og mere effektiv brug af medarbejdernes arbejdstid.

- Vi har brugt robotter i 12-15 år. Vi startede med at købe én robotarm, og det fungerede rigtig godt for os, så efter tre år købte vi en robotarm mere. I dag har vi fire, fortæller John Richter, CEO hos Maskinfabrikken HMA A/S.

HMA har både en u-skærmet kollaborativ svejserobot, en løsning med delvis indhegning og lysgitter og to helt indhegnede robotceller.

Fælles for robotarmenes opgaver hos HMA er, at der finder gentagelser sted, og derfor er det en robotegnet opgave. Robotter er velegnede ved arbejdsopgaver, hvor der er ensidigt gentaget arbejde eller tunge løft.

- I dag kunne jeg ikke se HMA uden robotter. Det handler både om, hvordan vi arbejder, og hvor effektivt vi arbejder, men som arbejdsplads bryster vi os også af at bruge robotter. Det er blevet en del af virksomhedens DNA, forklarer John Richter.

Fakta

Maskinfabrikken HMA A/S er en produktionsvirksomhed, der som underleverandør producerer maskinkomponenter og hydraulikblokke. HMA laver mange hydraulikblokke i cirka samme størrelse, og fordi det er et stykke arbejde, der skal gentages mange gange, er det en robotegnet arbejdsopgave.

Robotter skal have menneskelige kolleger

-Robotarmene er 100 pct. afhængige af os, og de kan intet selv, siger John Richter.

At bruge robotter på arbejdspladsen betyder ikke, at menneskelig indblanding kan undgås. Robotter er afhængige af, at der er en medarbejder, som gør et stykke arbejde både før og efter, robotten har udført sin opgave.

-Der er både noget forarbejde og noget efterbearbejdning, som robotarmene ikke selv kan varetage. Vi skal f.eks. gøre emnerne klar og placere dem hensigtsmæssigt.

Medarbejderne saver typisk stål i mindre stykker, placerer dem i et koordinatsystem og giver robotten koordinaterne, så robotarmen kan finde emnernes placering. Herefter er robotarmen klar, og der skal fremstilles gribere, bearbejdningsprogram, og alle de andre opgaver, som hvis maskinen blev manuelt ”fodret” med råemner.

HMA oplever ikke, at robotterne har overtaget nogle af medarbejdernes arbejdsopgaver eller har kostet arbejdspladser. Faktisk har de oplevet det modsatte - at robotarmene har gjort det nødvendigt at ansætte flere medarbejdere, fordi HMA’s fire robotter også giver mere forarbejde og efterbearbejdning.

-Vi har måtte ansætte et par nye medarbejdere, fordi robotterne pludselig kunne producere mere, end vi kunne nå at klargøre og efterbearbejde med det antal hænder, vi havde i forvejen, uddyber John Richter.

Tidsoptimering, effektivitet og økonomiske gevinster, men også en ny måde at tænke produktion på

-Et tænkt eksempel: Hvis det tager syv timer for en medarbejder at gøre robotarmen klar til at producere 10 emner, og det sammenlignet tager 10 timer at producere de samme emner på traditionel vis, så vinder vi tre timer, fordi robotarmen efterfølgende selvstændigt kan producere blokkene, mens medarbejderen kan udføre et andet stykke arbejde. Det kan godt være en udfordrende opgave at få produktionsfolk til at se og anerkende den sammenhæng, forklarer John Richter.

Maskinfabrikken HMA A/S oplever tydelige fordele i deres daglige arbejde, men faktisk er der også fordele at hente i weekenden, når arbejdspladsen står tom.

-I sidste weekend havde vi en robotcelle kørende med fornuftig indtjening. Da opgaven ikke kræver, at der er en medarbejder til stede, og da vi producerer vores egen strøm ved hjælp af solceller, er der jo en helt tydelig økonomisk gevinst for denne type weekendarbejde.

Fordele og opmærksomheder

Fordele
- Tids- og ressourceoptimering samt økonomiske gevinster.
- Ensartethed i produktion og produkter.
- Robotarmen er billig i drift, kan køre når som helst, og der behøver f.eks. ikke at være tændt lys eller medarbejdere til stede for, at robotarmen kan udføre en opgave.
- Faglig stolthed, jf. tiltrækning og tilknytning af medarbejdere.
- Employer branding.

Opmærksomheder
- Lige nu er det et nervøst marked på grund af krige, inflation, energikriser mv. Det betyder, at der kommer færre bestillinger af større serier i dag, end der gjorde for 3 år siden.
- Arbejdsmiljørisici og sikkerhed.
- Arbejdsopgaven skal være robotegnet.
- Robotter kan ikke køre uden menneskelig indblanding som f.eks. forarbejde og efterbearbejdning.

Robotter og arbejdsmiljø

Der er nogle helt særlige arbejdsmiljøregler, som skal overholdes, hvis en virksomhed ønsker at bruge robotter.

Når man skal sikre et godt arbejdsmiljø i og omkring robotter på arbejdspladsen, kan man f.eks. vælge følgende løsninger:

  • Mekaniske løsninger som f.eks. hegn eller afskærmninger.
  • Personregistrerende løsninger som f.eks. lysgitter, lysbomme eller trædemåtter.
  • Programmerbare løsninger.
  • Løsninger, hvor nedsat kraft og lav hastighed er en del af sikkerheden, f.eks. på robotter uden indhegning.
  • Kombinationer, hvor f.eks. en del af robotcellen er hegnet ind, mens adgang sker via en åbning med lysgitter.

Fælles for alle løsningerne er, at det handler om den enkelte robot. Robotcellen sikres ofte med f.eks. et hegn eller et lysgitter, der standser robotten, når noget aktiverer sikringen. Fritstående robotter står ofte uden hegn eller lysgitter. Den type robot kan f.eks. være en robot med nedsat kraft og lav hastighed, så den ikke skal sikres på samme måde, som robotcellen bør.

Leverandøren af robotten skal medlevere en brugsanvisning med alle sikkerhedsmæssige oplysninger om installation, opstilling, drift og vedligeholdelse. Inden robotløsningen overgives til produktion, skal den være CE-mærket.

Niels Christian Nielsen

Niels Christian Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3399
  • Mobil +45 2128 8555
  • E-mail nicn@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.