Vejledningen om gravides og ammendes arbejdsmiljø er blevet opdateret med et afsnit om gravides løftearbejde.

Foto: GettyImages
30.08.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Arbejdstilsynet opdaterer vejledning om gravides arbejdsmiljø

Der er kommet en præcisering af, hvordan arbejdsgiveren skal sikre gravides og ammendes arbejdsmiljø på arbejdspladsen i forhold til løftearbejde.

Ny forskning tyder på, at løft af byrder under 10 kg ikke udgør en risiko for gravide. Løft af byrder på mere end 10 kg mange gange i løbet af en arbejdsdag kan øge risikoen for spontan abort, for tidlig fødsel og lav fødselsvægt. Risikoen stiger, jo oftere man løfter og jo tungere byrder, man løfter. Derfor bør den samlede daglige løftemængde ikke overstige 1000 kg., hvis der er enkelte løft på mere end 10 kg.  

Vejledningen er derfor blevet opdateret med et afsnit om gravides løftearbejde. Heri står bl.a., at arbejdsgiveren skal sikre, at gravides løftearbejde bliver planlagt og tilrettelagt, så det ikke udgør en risiko for graviditeten.  

Læs den opdaterede vejledning om gravides og ammendes arbejdsmiljø her: Gravides og ammendes arbejdsmiljø - Arbejdstilsynet (at.dk) 

Helle Torsbjerg Niewald

Helle Torsbjerg Niewald

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3223
  • Mobil +45 3069 4643
  • E-mail hetn@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.