Varsling af virksomheder, der er udtaget til tilsyn, er nu afskaffet, og derfor vil virksomhederne opleve, at Arbejdstilsynet kommer på besøg uanmeldt. 

Foto: GettyImages
19.09.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Arbejdstilsynet afskaffer varsling af tilsynsbesøg

Arbejdstilsynet varsler ikke længere 1-12 måneder før, de kommer på et tilsynsbesøg. Fremover vil besøgene som udgangspunkt være uanmeldte.

Varsling af virksomheder, der er udtaget til tilsyn, er nu afskaffet, og derfor vil virksomhederne opleve, at Arbejdstilsynet kommer på besøg uanmeldt.  

Tidligere blev virksomheder, der var udtaget til tilsyn, varslet 1-12 måneder før, Arbejdstilsynet kom på besøg. Arbejdstilsynet vil fortsat udtage virksomheder til tilsyn på baggrund af risikovurderinger og konkrete anledninger, som f.eks. ulykker. En mindre andel virksomheder udtages også til tilsyn tilfældigt via stikprøver.  

Varslingsbrevet fra Arbejdstilsynet har tidligere været en god anledning for en virksomhed til at få tjekket op på arbejdsmiljøet. Det gælder f.eks. den årlige arbejdsmiljødrøftelse og arbejdspladsvurderingen.  

Vi opfordrer derfor vores medlemmer til at få sat de årlige arbejdsmiljødrøftelser i kalenderen, så man altid er opdateret og klar til et uanmeldt besøg fra Arbejdstilsynet. 

Find rådgivning om arbejdsmiljøarbejdet.

Susanne Linhart

Susanne Linhart

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4847
  • Mobil +45 2228 8475
  • E-mail sli@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.