MIT-studerende på besøg i Dansk Industri inden deres forstående praktikophold hos en række danske virksomheder.

25.08.22 Vi rådgiver dig Nyheder

MIT-studerende leverer resultater og ny viden til danske virksomheder

Hen over sommeren har flere danske virksomheder haft en MIT-studerende på internship. Virksomhederne har fået ny inspiration, adgang til helt unikke kompetencer, og flere har tilmed nået at skabe konkrete resultater, de ikke havde regnet med.

Mens de fleste danskere slukkede computeren og fandt solcremen frem, fløj 17 MIT-studerende til Danmark for at bruge deres sommer på at arbejde for en række danske virksomheder som en del af MIT-Denmark programmet.

MIT-Denmark-programmet forbinder MIT-studerende med en interesse for Danmark med danske virksomheder og institutioner for at fremme forskning, frembringe  nye teknologier og skabe innovative partnerskaber.

- At skabe et fundament for disse internationale samarbejder er af stor værdi for de danske virksomheder og fremmer Danmarks ry som førende inden for bæredygtig tænkning. MIT er et af verdens førende tekniske universiteter, og danske virksomheder efterspørger i særlig grad netop de kompetencer, som MIT-studerende uddannes i, udtaler Danielle Bjerre Lyndgaard, Chef for DI’s Global Talent & Mobility afdeling.


En indgang til ekstra kompetencer, der giver mulighed for at udvikle nye, innovative løsninger
Hos virksomheden FOSS, der er en  global leverandør af højteknologiske analytiske løsninger, der hovedsagelig anvendes i landbrugs- og fødevareindustrien, har R&D afdelingen løbende studerende fra danske universiteter ansat til projektarbejder. I år blev de opmærksomme på muligheden for at få en MIT-studerende i praktik, og derfra var det en nem beslutning.

- Vi ville gerne prøve at have en studerende fra et internationalt universitet. Vi har løbende praktikanter og studerende fra danske universiteter, da det er en rigtig god måde, også for os, at få ny viden, som vi i dagligdagen ikke selv har ressourcer til at tilegne os, forklarer Jacob Riis Folkenberg, Vice President Technology hos FOSS.

Denne sommer har FOSS haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Abigail Dulski. Og det har virkelig været en fornøjelse!  

- Abigail har været en del af et forskningsprojekt hvor hun har fokuseret på at forstå svampeangreb i korn og hvordan billedanalyse i kombination med kunstig intelligens (AI) kan bruges til at genkende svampeangrebene og nærmere definere kornets tilstand. Vi har været meget imponeret over hendes niveau og kompetencer. Hun er meget dygtig, forklarer Senior Scientist hos FOSS Erik Schou Dreier, som har haft det daglige ansvar for Abigail og hendes projekt. 

- Det er det, der er det gode ved at få en praktikant ind til at hjælpe med et projekt, hvor han/hun kan dedikere sig  100 pct. og som ikke er direkte relevant i forhold til, at der skal leveres noget inde for kort tid, men hvor man generelt i organisationen rigtig gerne vil have nogle svar på en række områder. Det er vi helt sikkert interesseret i at gøre igen, smiler Jacob Riis Folkenberg.


Win-Win situation
De gennemførte internships har ikke blot været til gavn for virksomhederne. De studerende har fået adgang til at bruge deres stærke kompetencer på at gøre en helt konkret forskel og har mødt en ny arbejdskultur. Nye internationale relationer og netværk er blevet skabt og flere af de studerende fortsætter deres samarbejde med virksomhederne i et online set up hen over efteråret.

Abigail Dulski, der har været i praktik hos FOSS, har været meget begejstret for sit ophold. Især mødet med den danske arbejdskultur har gjort et stort indtryk på hende.

- Den danske arbejdskultur er meget anderledes end hvad jeg har prøvet fra tidligere arbejdspladser. Hos FOSS har der været meget mindre struktur og hierarki. Jeg har haft meget frihed, og jeg har lært meget mere end jeg har gjort andre steder. Strukturen er mindre stiv og formel, og  man kan være mere fleksibel i måden tingene gøres på, forklarer MIT-studerende Abigail Dulski.

-Jeg har fået lov til at lede mine egne projekter, men med rigtig god vejledning. Mine kolleger og min chef har taget sig god tid til at hjælpe mig, også selv om de var højere end mig i hierarkiet. På den måde har jeg følt mig meget mere som en succes sammenlignet med de andre praktikpladser, jeg har haft, konkluderer Abigail Dulski.


MIT-studerende imponerer med højt niveau og giver plads til nye, kreative vinkler
Hos virksomheden Seaborg, der arbejder med at udvikler næste generation af sikre og mindre atomkraftreaktorer, der baserer sig på smeltet salt, var det også første gang, at man kastede sig ud i at have en MIT-studerende på praktikophold. Og med MIT’s ry for at have nogle af verdens skarpeste studerende, blev barren allerede for start sat højt.

- MIT har et godt ry, så vi blev enige om, at vores praktikant skulle arbejde på et ret udfordrende projekt. Reaktorer mister en vis mængde varme, og vores Amber vores praktikant, har henover sommeren lavet analyser på forskellige isoleringsmaterialer og deres påvirkning i forhold til varmetabet. Derudfra har hun lavet nogle modeller og kommet med en række anbefalinger. Amber har i dén grad levet op til forventningerne og kan være meget stolt af sit arbejde, forklarer Rowan Steyn, Mechanical Engineer hos Seaborg.

Det at have en praktikant har også givet rum til at kunne se et givent projekt fra andre vinkler samt ressourcer til at være mere kreativ i processen.

- Det har været meget givende for os at få ekstra hænder og øjne på nogle af de udfordringer, vi sidder med i nogle af vores projekter. Amber er kommet med nogle andre briller end os, der sidder og har fingrene helt nede i bolledejen til dagligt, og har udfordret vores formodninger og forventninger. Med hendes ressourcer har der været plads til at være mere kreative og få nogle andre vinkler på opgaverne, uddyber Rowan Steyn.


Ambassadører for dansk erhvervsliv
MIT-Denmark er et samarbejde mellem Dansk Industri og Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston. DI har siden 2018 samarbejdet med MIT med henblik på at skabe tættere relationer mellem danske virksomheder og det anerkendte Boston universitet ved at tilbyde de  højtuddannede MIT studerende et praktikophold i en dansk virksomhed.

- De MIT-studerende, der deltager i programmet, er på forskellige stadier i deres uddannelse fra førsteårsstuderende til ph.d.-kandidater, med interesser lige fra datalogi til civilingeniør til byplanlægning. Fælles for dem alle er, at de kommer med et meget højt niveau af faglighed, og når de vender retur til Boston er håbet, at det er som ambassadører for dansk erhvervsliv og at de har lyst til at vende retur en dag, forklarer Danielle Bjerre Lyndgaard.

Dansk Industri er sammen med Programchef på MIT-Denmark Madeline Smith allerede i gang med at gøre klar til næste forløb i 2023. Hvis du vil høre mere om muligheden for at få en MIT-studerende på 'internship' i din virksomhed næste sommer, er du meget velkommen til at kontakte Danielle Bjerre Lyndgaard på dbl@di.dk. Du kan også læse mere om programmet her: Læs mere om MIT-Denmark programmet

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.