32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa vandt årets lærlingepris i DI Aalborg.

20.05.22 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Ninna er årets lærling i Aalborg

Da årets lærlingepris blev uddelt i DI Aalborg, var det 32-årige Ninna Abildgaard fra Siemens Gamesa, der løb med opmærksomheden.

For Ninna Abildgaard var der muligheder nok, da hun efter folkeskolen skulle vælge en uddannelsesretning. På mange måder var det nærliggende at vælge en boglig uddannelse, men det var alligevel ikke den vej, Ninna ville.

- Gymnasievejen var en oplagt mulighed, men jeg ville gerne bruge mine hænder noget mere, og derfor kiggede jeg på forskellige håndværk, fortæller Ninna Abildgaard, der tog en uddannelse som bygningsmaler.

Det førte til et job i produktionen hos Siemens Gamesa Renewable Energy i Aalborg, men Ninna ville mere end det og brugte den første stilling som et springbræt. Efter knap fire år blev hun tilbudt en læreplads som kompositoperatør. Det har været med til at udvikle hende fagligt og givet muligheder for at kombinere hendes styrker – at tænke ud af boksen og bruge hænderne.

- Her får jeg mulighed for at udvikle mig i den retning, hvor jeg har det godt. Jeg elsker at finde løsninger og muligheder, samtidig med at jeg gerne vil forstå sammenhængen med det, jeg laver,” siger Ninna Abildgaard.

Mønsterbryder

Det er ikke tilfældigt, at Ninna Abildgaard er blevet Årets Lærling 2022.

- Ninna har under hele hendes uddannelsesforløb vist en unik tilgang til tingene og evner til at tage fat. Hun har påtaget sig at løse opgaver på et højt og kompliceret niveau. Hun tager også teten på de knap så sjove opgaver, og evner at vende det til noget positivt. Og så er hun bare skøn at arbejde sammen med, fortæller Mette Busch Maigaard de Thurah, som er gruppeleder for alle lærlinge på Plant Aalborg, hvor Ninna Abildgaard blev udlært.

Ninna Abildgaard arbejder i dag i en af Siemens Gamesas udviklingsafdelinger, hvor hun med overbevisende stil håndterer komplicerede opgaver.

Hos DI Aalborg er der ikke tvivl om, hvorfor Ninna er den rigtige vinder af prisen.

- Ninna har et åbenlyst talent for sit fag, men det her handler også om at turde gå egne veje. I stedet for at følge med strømmen gik Ninna efter dét, der føltes rigtigt for hende selv. Nu er hun havnet et godt sted, og står foran en masse muligheder i fremtiden. Jeg ønsker for alle unge mennesker, at de ligesom Ninna opsøger karrieremuligheder i erhvervslivet og tør gå efter egne drømme, siger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

Ninna Abildgaard fik i dag overrakt prisen af Peter Rindebæk og regionsrådsformand Mads Duedahl ifm. DI Aalborg Erhvervstræf 2022 i Aalborg Kongres og Kulturcenter.


Fakta

Fakta om lærlingeprisen

- Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s mere end 1.000 medlemsvirksomheder i Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland og Aalborg Kommuner.

- Ninna Abildgaard er 32 år, bor i Storvorde og er uddannet fra TECH COLLEGE i Aalborg

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold