17.08.23 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Plastmagerlærling løber med årets lærlingepris i Sydsjælland

I år går DI Sydsjællands lærlingepris til den dygtige plastmager Morten Boye Friis fra virksomheden Knudsen Extrusion. Prisen skal sætte fokus på erhvervsuddannelserne og de faglærte talenter.

Lærlingeprisen er blevet tildelt Morten Boye Friis, der i sin læretid har demonstreret enestående faglig dygtighed, en passion for sit håndværk og har vundet respekt fra både kolleger og vejledere.

Hos Knudsen Extrusion betragter man Morten som en rollemodel for kommende lærlinge. Han har konsekvent bevist sin stabilitet og pålidelighed ved altid at være dedikeret til sit arbejde. Hans entusiasme og dedikation til at forbedre sig selv og sit fag har gjort ham til en vigtig del af teamet.

- Morten går meget op i sit fag med stor passion, og han er tilmed dygtig til det. Samtidig søger han hele tiden ny viden og siger aldrig nej til en udfordring, og derfor er han også nået rundt i alle hjørner af faget og vores virksomhed. For vores virksomhed er det en kæmpe plus med sådan en lærling, siger Stig Pedersen produktionschef i Knudsen Extrusion.

Efter endt uddannelse fortsætter Morten Boye Friis sin ansættelse i virksomheden, hvor der i dag er godt 40 ansatte og 3 lærlinge. Antallet af medarbejderne er dog stødt stigende i takt med virksomhedens udvikling.

- For os var det naturligt at tilbyde Morten en fastansættelse, og vi er derfor glade for, at han har valgt at fortsætte sin udvikling her. Plastmageruddannelse er en af de mindre uddannelser, så vi er glade for hver og en, som går den vej. Ikke mindst er vi glade for de elever, som vælger Knudsen Extrusion, for vi mangler lærlinge og kan sagtens bruge flere, siger Stig Pedersen.

Hos DI Sydsjælland er det vigtigt at hylde de gode eksempler, og der er behov for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Derfor uddeler DI Sydsjælland hvert år en lærlingepris for at sætte fokus på de dygtigste lærlinge og elever hos DI’s medlemmer. Morten Boye Friis er en god rollemodel og en vigtig ambassadør, når vi skal appellere til andre unge mennesker om at vælge en erhvervsuddannelse.

- Morten Boye Friis er et godt eksempel på, at vi skal have flere til at se mulighederne i en erhvervsuddannelse. Særligt at få flere unge til at se mangfoldigheden og mulighederne i en erhvervsuddannelse, for der er i den grad efterspørgsel på dygtige personer som Morten, siger Jacob Møller, næstformand DI Sydsjælland.

Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3087
  • Mobil +45 4127 2838
  • E-mail lmlc@di.dk

Relateret indhold