Fortællingen om årets lærling i Østjylland er først og fremmest den enkle historie om en dygtig elektronikfagtekniker. Fra venstre: Formand i DI Østjylland Anders Strange, Uddannelsesdirektør Chester Folming, Head of Electronics Martin Poulsen, Capra Robotics og årets lærling Sune Falk. Foto: DI.

14.08.23 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Robotlærling løb med flot pris

Det er aldrig for sent at blive lærling. Og det er heller aldrig for sent at blive kåret som Årets Lærling i DI Østjylland. 44-årige Sune Falk blev overrasket på sin arbejdsplads med prisen i dag.

Fortællingen om årets lærling i Østjylland er først og fremmest den enkle historie om en dygtig elektronikfagtekniker. Men det er også historien om den voksne mand, der ad mange omveje fandt sin rette hylde hos Capra Robotics i Viby, hvor han med stor faglighed løser store og komplicerede opgaver med højt humør. 

- Vi har valgt at udnævne Sune Falk som Årets Lærling i Østjylland, fordi han udviser en kæmpe faglig stolthed, og hele tiden gør lidt ekstra for at udføre sine opgaver bedst muligt. Sune har gennem hele sin læretid arbejdet på et konsistent højt fagligt niveau, og han har været dygtig til at skabe overblik uden at negligere detaljen i arbejdet, forklarer Anders Strange, formand for DI Østjylland, der i dag overraskede Sune Falk på sin arbejdsplads. 

Anders Strange fremhævede i motivationen for tildeling af prisen, at selv de største opgaver har Sune styr på, og sådan har det været helt fra starten. Han har udvist en bred faglig forståelse for elektronikfaget, og har gennem sin læretid lavet mangfoldige projekter på højt niveau i et bredt udsnit af elektronikfaget. 

Sune har igennem sit lærlingeforløb været knyttet til Aarhus Tech. Her får han også ros og flotte karakterer; og har endda gennemført læretiden på reduceret tid på blot 2 år og 7 måneder. 

- Sune bør være en stor inspiration for alle. Han har haft modet til at gå nye veje i en voksen alder og taget en uddannelse i et fag, som han brænder for og er hamrende dygtig til. Det har vi brug for mere af i Danmark! Det er aldrig for sent at følge sin drøm og få mere glæde i sit liv og sit arbejde,” siger Chester Folming, uddannelsesdirektør på AARHUS TECH. 

Sune er 44 år og har efter sin HTX-eksamen prøvet forskellige ting af, blandt andet i forskellige IT-virksomheders supportafdeling. Men han har altid ønsket at komme tilbage til elektronikfaget.  

Head of Electronics Martin Poulsen, Capra Robotics supplerede: 

- Vi er stolte af Sune, fordi han er en exceptionel kollega, der altid er ansvarsbevidst og klar til at hjælpe og løse enhver opgave. Og vi er glade for – og meget stolte af – at Sune nu får DI's lærlingepris. Det er fuldt fortjent.  

Anders Strange vil gerne have flere unge til at følge Sunes fodspor:  

- Sune er en rollemodel, der kan vise andre unge de spændende muligheder, der er i vores lokale virksomheder.  

- Samtidig er han jo eksempel på, at mulighederne bestemt stadigvæk er der, selv om man ikke har taget den direkte vej fra folkeskole til erhvervsuddannelse, men har lavet noget andet ind imellem, siger Anders Strange. 

FAKTA 

Prisen uddeles fredag den 11. august 2023 kl. 14.45 på virksomhedens adresse: Capra Robotics, Skanderborgvej 232A, Viby J. Overrækkelsen bliver en overraskelse for Sune, der ikke forud er bekendt med overrækkelsen. 

DI Østjylland giver prisen til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.  

Vinderen modtager et diplom og en gave, og bliver sammen med vinderne fra de 17 andre DI-regioner inviteret til en frokost i Industriens Hus i København.  

Elever og lærlinge, der netop har færdiggjort - eller næsten færdiggjort - en erhvervsuddannelse på en DI-medlemsvirksomhed, kan komme i betragtning.  

Der bliver i udvælgelsen lagt vægt på, at eleven eller lærlingen: 

  • Er flittig, hjælpsom, energisk, opfindsom, ”en god kammerat".  

  • Har ydet en særlig faglig indsats. 

  • Eller har ydet en særlig social indsats. 

  • Gode karakterer er en fordel, men ikke et krav. 

Kort om Capra Robotics  

Capra Robotics er en dansk højteknologisk virksomhed, der udvikler, producerer, og sælger alsidige mobile robotplatforme til forskellige formål. Deres mission er at revolutionere brugen af udendørs mobile robotter. 

Deres unikke mobil platform er specielt designet til nem integration med yderligere hard- eller softwareværktøjer. Det gør det muligt at tilpasse den til specifikke anvendelser, fortrinsvist indenfor inspektion, logistik og vedligehold. 

Efter 3 års udvikling lancerede Capra Robotics i 2022 deres mobile robot, og er på kort tid vokset til over 30 fuldtidsansatte inden for R&D, salg og produktion. 

I 2022 havde de æren af at blive kåret til årets robotvirksomhed af Odense Robotics. 

Michael Jul-Nørup Pedersen

Michael Jul-Nørup Pedersen

Teamleder

  • Direkte +45 3377 4588
  • Mobil +45 2924 7009
  • E-mail mjnp@di.dk

Relateret indhold