19.09.23 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Morsø Kommune er fortsat på toppen af Lokal Erhvervsvenlighed

Thisted Kommune falder lidt tilbage i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden, men grundlæggende er samarbejdet mellem begge kommuner og erhvervslivet godt, understreger formanden for DI Thy/Mors

Spændingen har været stor om, hvorvidt Morsø Kommune kunne følge op på sidste års imponerende andenplads i Dansk Industris (DI) landsdækkende undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed. Nu er det netop blevet offentliggjort, at Mors lander på en samlet 7. plads i år.

 - Det er fantastisk at se Morsø Kommune bide sig godt og grundigt fast i toppen. Jeg ser det som en kombination af dels et politisk fokus, der er forankret i kommunens ledelse, og dels nogle enormt dygtige medarbejdere i forvaltningen, som altid er venlige og løsningsorienteret. Vi føler os godt behandlet simpelthen, lyder det fra DI Thy/Mors-formanden, Tage Odgaard Nielsen, som selv driver virksomheden Frontego A/S på Mors.

Det er 14. år i træk, at DI tager temperaturen på den lokale erhvervsvenlighed i hele Danmark. De seneste år har været kendetegnet af gode resultater i Thy og på Mors. Mens Morsø Kommune holder fast toppen, falder Thisted Kommune en smule tilbage fra en samlet placering som nummer 19 til en placering som nummer 37.

Tilbagegangen hos Thisted Kommune skyldes blandt andet, at kategorien ”overordnet tilfredshed med erhvervsvenligheden” er faldet til et niveau, som for første gang siden 2018 ligger under landsgennemsnittet. Konkret ift. til dialogen mellem kommunen og erhvervslivet går Thisted Kommune fra en flot 19. plads sidste år til en plads midt i feltet som nummer 55.

 - Vi skal have kigget på, hvad der ligger til grund for dalende tilfredshed blandt virksomhederne i Thy. Men omvendt ser det jo stadig fornuftigt ud, og kommunen klarer sig godt på de fleste områder. Det gælder også vigtige områder som arbejdskraft, kommunal sagsbehandling og uddannelse. Så der er masser at bygge en fortsat god dialog på, lyder det anerkendende fra Tage Odgaard Nielsen.

I kategorien arbejdskraft er Thisted Kommune nummer 26 blandt de 92 kommuner, som indgår i undersøgelsen. I kommunal sagsbehandling ligger kommunen nummer 29, mens de på uddannelsesområdet indtager en flot 13. plads.

Morsø Kommune ligger samlet nummer to i kategorierne uddannelse og digitale rammer, mens de ligger nummer fire i sagsbehandling. Tre kategorier, som alle – på imponerende vis – blev vundet af morsingboerne sidste år.  

- Jeg er meget fortrøstningsfuld, når vi kigger ind i fremtiden. Der vil altid være noget, der kan gøres bedre, det er klart. Men med den fællesskabsfølelse og samarbejdsånd, vi har her i vores område, er jeg ikke tvivl om, at vi kan styrke samarbejdet endnu mere og i fællesskab håndtere de udfordringer, vi møder, slutter DI-formanden.

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold