03.09.18 DI Digital Nyheder

Systematic

Systematic A/S udvikler software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige og private sektor. Virksomheden har 1000+ medarbejdere og hovedsæde i Aarhus. Den største udfordring for Systematic er at tiltrække dygtige it-medarbejdere - alene i august måned hyrede Systematic 109 nye medarbejdere. Systematics CEO Michael Holm besvarer her fire spørgsmål om sin virksomhed og deres forventninger til fremtiden.

Michael Holm, CEO, Systematic

Michael Holm, CEO, Systematic

Om Systematic

Systematic A/S udvikler software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige og private sektor. Fælles for disse kunder er et behov for at kunne integrere, sammenstille og analysere store mængder komplekse data – ofte i kritiske situationer. Systematic blev grundlagt i 1985 og er i dag Danmarks største privatejede softwarevirksomhed med over én million brugere på globalt plan og flere internationale koncerner som partnere. Virksomheden har 1000+ medarbejdere og hovedsæde i Aarhus. Med internationale kontorer i Australien, Finland, Forenede Arabiske Emirater, Frankrig, New Zealand, Storbritannien, Sverige, Rumænien, Tyskland og USA servicerer Systematic kunder i 50+ lande.

Hvad optager jer netop nu?
Vi har netop rundet 1000 medarbejdere, hvilket naturligvis er en stor milepæl for os. Det er første gang i over 20 år, at en dansk privatejet virksomhed opnår dette. Vi markerede det runde tal med besøg af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og en reception for medarbejdere og gæster. Det var en god dag, hvor vi sammen kunne glæde os over, hvor langt, vi er nået siden vores start i 1985.

Det viser, at de gode gamle værdier som troværdighed, ihærdighed, kundepleje og en både kort og langsigtet satsning på medarbejderpleje og udvikling bærer frugt.
Samtidig er det fantastisk at opleve den opbakning, vi får fra vores kunder.

De sidste år har vi oplevet massiv vækst, ikke mindst på grund af store ordrer på sundheds- og forsvarsområdet, både i Danmark og i udlandet. I 2017 solgte vi vores kommandokontrol løsning til det amerikanske forsvar, hvilket er vores til dato største enkeltordre. Vi skylder alle vores kunder en stor tak for den tillid, de har vist os gennem årene, og for at vi har fået muligheden for at være med i så mange spændende projekter. Det har været altafgørende for, at vi er nået dertil, hvor vi er i dag.

At tiltrække it-medarbejdere er en konstant udfordring, som vi har stort fokus på hver eneste dag. Heldigvis er der mange dygtige mennesker, der har lyst til at få Systematic som arbejdsplads – bare i august har vi ansat 109 nye - men vi har brug for flere. Michael Holm, CEO, Systematic

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?
Vi udvider hele tiden kundekredsen, og strategien fremadrettet er fortsat at vokse. Målet er at skabe endnu mere software, som gør en forskel for soldaten, sygeplejersken og læreren, og som kan sælges over hele verden.

Vi har altid set Danmark som et sted, hvor vi kan lave gode produkter, vi derefter kan sælge videre til udlandet. Særligt vores løsninger til forsvaret og sundhedssektoren er der international interesse for. Områder, hvor der fortsat er store muligheder for at digitalisere og forbedre for eksempel arbejdsgange og kommunikation.

På forsvarsområdet har det naturligvis haft stor betydning, at vi sidste år indgik kontrakt med det amerikanske forsvar. Rigtig mange lande orienterer sig mod USA, når der skal købes it-udstyr til forsvaret.

Samtidig er it-løsninger til sundhed i rivende udvikling. Ikke kun herhjemme har man fået øjnene op for den positive forskel en brugervenlig it-løsning har på sygehuse og i plejesektoren. Sidste år indgik vi kontrakt med det skotske sundhedsvæsen om levering af et system til opgavehåndtering på hospitaler. Skotland var dermed det sjette land, som anskaffede sig vores e-sundhedsløsning Columna, og interessen stiger fortsat.

Systematic rundede i sommers 1000 medarbejdere.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?
At tiltrække it-medarbejdere er en konstant udfordring, som vi har stort fokus på hver eneste dag. Heldigvis er der mange dygtige mennesker, der har lyst til at få Systematic som arbejdsplads – bare i august har vi ansat 109 nye - men vi har brug for flere.

Manglen på it-medarbejdere er et problem, der er generelt for hele it-industrien, både i Danmark og i Europa. En kortlægning fra 2016 viser, at Danmark i år 2030 vil mangle 19.000 it-specialister. Og ifølge EU-Kommissionen vil der mangle over 800.000 medarbejdere i EU i 2020. Det kalder på handling, både fra virksomheder og politikere.

Virksomheder har et ansvar for hele tiden at arbejde for at blive dygtigere og hurtigere i deres arbejde, så vi undgår fejl og forsinkelser i it-projekter. Politikerne har et ansvar for at stille høje kvalitetskrav til it-industrien – og samtidig sikre, at vi får uddannet flere it-specialister.

Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Digital?
Som it-virksomhed har det stor betydning at være en del af en stærk organisation, der arbejder for at fremme branchens mærkesager. Digitaliseringen har enorm betydning både for samfundet og den enkelte bruger – og vi har brug for organisationer som DI Digital, der har fokus på dette vigtige område.

Den enkelte medlemsvirksomhed kan naturligvis også selv arbejde for at fremme bedre vilkår for it-branchen – hvilket vi hos Systematic også gør - men vi vil hellere bruge vores tid på kunderne og på, hvordan vi bedst muligt servicerer dem med software, der gør en forskel i deres hverdag. Det er vores hovedfokus. Derfor er det vigtigt at have en organisation som DI Digital, der kan tale for og støtte op om branchen både strategisk og politisk.

Relateret indhold