18.04.18 DI Digital Nyheder

Genudbud af 02.18 i tæt dialog med branchen

Det var lidt af en ulykkens dag. Fredag den 13. Da 72 prækvalificerede virksomheder modtog besked om, at udbuddet omkring SKI’s rammeaftale 02.18 It-løsninger og –projekter må gå om.

Både store og små leverandører har tilsyneladende fremsendt tilbud, der indeholder flere af de samme fejl for manglende opfyldelse af SKI’s krav, og kun 45 leverandørpladser på aftalen ud af 60 mulige har dermed kunne udfyldes.

SKI vurderer, at det er skidt, at den ønskede konkurrence om at komme på rammeaftalen ikke opnås. Det vil betyde færre kvalificerede leverandører, der kan være med til at levere færre kvalificerede ydelser til kommuner og stat. Det er helt korrekt – og i det lys er det fornuftigt med et genudbud.

Men det er afgørende, at omkostninger forbundet med genudbuddet holdes på et absolut minimum for leverandørerne, der har brugt meget tid på at honorere et komplekst udbudsmateriale. Dialog og vejledning i den kommende tid skal være tilstrækkelig, rimelig og individuel. Leverandørerne skal fx ikke nu bruge unødig tid på at gætte sig til, hvor de har fejlet, eller hvordan de skal undgå at lave samme fejl i næste runde.

I den kommende tid vil DI Digital generelt tage pulsen på, om vi har tilstrækkelige rammer for at udvikle og levere konkurrencedygtige og tidssvarende it- og digitale løsninger til det offentlige, og vil gerne invitere alle interesserede op til dialog. Så har du noget på hjerte, smid da en mail til Mette Smith Thastum på mest@di.dk eller ring på 30240644.

Mette Smith Thastum
Skrevet af:

Mette Smith Thastum

Relateret indhold