09.11.18 DI Digital Nyheder

Elektronik skal være Made in Denmark

Læs ugens kommentar fra Digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

For mange danskere er elektronik måske noget, der er “Made in China”. Når vi ser på vore telefoner, fjernsyn, osv. er de da også ofte lavet i Fjernøsten.

Hvad færre ved er, at vi i Danmark faktisk producerer højt avanceret elektronik til alt fra vindmøller til hæve-sænkeborde og robotter.

Og det går godt i de virksomheder, der laver digital elektronik. Branchen er vokset med næsten 10 procent over de sidste fem år. Og i 2018 har den eksporteret for næsten 25 mia. kr.

Faren er selvfølgelig, at denne fremgang kun kan fortsætte, hvis elektronikbranchen kan få medarbejdere til at lave de avancerede produkter. For robotter og maskiner fjerner langt fra behovet for hænder på fabrikkerne. Tværtimod. Dem, der investerer mest i den nye teknologi er også dem, der ansætter flest.

Derfor har vi brug for flere. Vi skal have uddannet flere elektronikteknikere og -operatører til at sørge for, at komponenterne passer, og at kvaliteten er høj. Og vi skal tiltrække flere udefra. Fabrikkerne har både brug for faglærte, ufaglærte og højtuddannede.

Den avancerede elektronik - dimserne - er absolut uundværlig i en digital tidsalder. Uden elektronik er der ingen sensorer til at opsamle Big Data. Uden den smarte elektronik er der ingen smartphone. Lidt kækt kan man sige: Uden things, er der ikke noget Internet of Things.

Lad os give de danske virksomheder så gode rammer som muligt for, at de kan skabe de produkter, vores digitale fremtid skal bygges op om.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold