En ny portal skal samle statens hjælp til it-sikkerhed

01.11.18 DI Digital Nyheder

Få let førstehjælp til it-sikkerhed – Ny portal: sikkerdigital.dk

It-sikkerhed er et grundvilkår, når du driver virksomhed. Er du ikke kommet helt i gang med at implementere den rette it-sikkerhed i din virksomhed, behøver du ikke længere at bruge tid på at lede efter hjælp og vejledning.

Onsdag den 31. oktober 2018 blev en ny portal for it-sikkerhed lanceret, som er en samlet indgang til hjælp til it-sikkerhed fra staten.

”It-sikkerhed behøver ikke at være svært, og det må aldrig være svært at finde den rette hjælp. Mange myndigheder har engageret i at tilbyde hjælp og vejledning om it-sikkerhed og databeskyttelse. Det er både en styrke og en lettelse, at vi nu kun behøver at henvise til sikkerdigital.dk”, siger chefkonsulent i DI Digital Morten Rosted Vang. 

DI Digital er en del af Erhvervspartnerskabet for øget it-sikkerhed, der har givet input til portalens opbygning.

Partnerskabet er et samarbejde mellem

Erhvervspartnerskabet for øget it-sikkerhed støtter op om sikkerdigital.dk

Erhvervsstyrelsen og Deloittes' analyse af IT-sikkerhed og datahåndtering i danske SMV’er understøtter behovet for at fokusere viden, hjælp og vejledning:

  • 39 procent af danske SMV’er har ikke det rette match mellem risikoprofil og IT-sikkerhedsniveau, hvilket øger deres sårbarhed for IT-sikkerhedsbrud.

  • Tæt ved 1 ud af 4 danske SMV’er har ikke implementeret de mest essentielle IT-sikkerhedstiltag (systematisk og løbende opdatering af software/styresystemer og dokumenterede og gennemtestede backup-procedurer). 

  • Der er en markant sammenhæng mellem IT-sikkerhedsniveauet i danske SMV’er og virksomhedsledelsens engagement og viden herom. Dertil kommer, at viden og engagement hos medarbejdere og IT-ansvarlige også har en positiv korrelation med IT-sikkerhedsniveauet.

  • Undersøgelsen viser, at 16 procent af danske SMV’er potentielt kan miste deres forretningsgrundlag, hvis forretningskritiske eller andre følsomme data lækkes.

Relateret