13.12.18 DI Digital Nyheder

5G skal løfte Danmarks produktivitet

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal

Da der tidligere på året blev indgået det første teleforlig siden 1999, var et af slagnumrene, at der skulle laves en national handlingsplan, der kunne fremme udbredelsen og anvendelsen af 5G – den næste generation af mobilteknologi.

Og hvorfor det, kan man spørge? Fordi 5G og IoT-tjenester på kort sigt kan revolutionere danske industrivirksomheder og kommuner med automatisering og digitalisering af produktion, smart cities mv. For der er ingen tvivl om, at den 4. industrielle revolution med avanceret fremstilling og intelligente enheder i alt bl.a. drives af teletjenester baseret på IoT og 5G. Fra fjernoperationer i ambulancer ved hjælp af virtual reality til fjernkontrol af droner og robotter vil 5G kunne komme til at spille en uundværlig rolle. Derfor bliver 5G en nøgleteknologi i at sikre produktion og arbejdsplader i Danmark, øge produktiviteten og forhåbentlig skabe smarte jobs, tjenester og byer. 

Derfor er vi i DI Digital glade for, at det går fremad med en national handlingsplan på 5G. Fra DI Digitals side vil vi især lægge vægt på , at vi skal skabe interesse hos danske virksomheder og kommuner for at bruge 5G og IoT. Inspiration – ikke dækningskrav - er vejen til at fremme udbredelsen af 5G. Der er store anlægsomkostninger ved etableringen af 5G, så netop derfor er det vigtigt med reel, markedsdrevet efterspørgsel efter den avancerede teknologi.

Vi har høje forventninger til handlingsplanen, der forventes at komme efter jul. Derfor kan en national handlingsplan for 5G blive en god, men lidt sen julegave til os alle sammen.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold