11.10.18 DI Digital Nyheder

Kunstig intelligens: 300 mio. er en god begyndelse

Forskningsminister Tommy Ahlers lægger op til en stor satsning på forskning i kunstig intelligens. Det er vi meget begejstrede for - nu mangler vi bare en national strategi på området.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers vil afsætte 300 mio. kr. fra forskningsreserven til forskning i digital udvikling. Investering skal primært gå til kunstig intelligens.

- Det er meget positivt, at regeringen satser på området, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Det er i dag særligt Kina og USA, der investerer store summer i udvikling og forskning i teknologien. Ifølge Christian Hannibal, er det vigtigt at Danmark også går forrest:

- Vi skal som et af verdens mest digitale lande selvfølgelig også gå forrest på en af fremtidens vigtigste teknologier, siger han.

DI bakker op om ministerens ambition om at satse på kunstig intelligens, da teknologien kommer til at have en stor impact på vores fremtidige samfund. Vi håber dog, at regeringen vil gå endnu længere, og udarbejde en national strategi for kunstig intelligens. Her kan vi drage inspiration fra den franske præsident Emmanuel Macron, som besøgte Danmark i sidste måned. Macron offentliggjorde i foråret en national fransk strategi, som inkluderer en investering på 1.5 mia. euro til forskning og udvikling på området.

- Kunstig intelligens er en teknologi, der kan ændre vores virksomheder, vores offentlige sektor – ja, hele vores samfund. Derfor er det rigtig gode nyheder, at regeringen vil forske mere området. Vi håber, at det kan være et første skridt i en national strategi for kunstig intelligens, som f.eks. Frankrig har offentliggjort, siger Christian Hannibal afsluttende.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold