05.04.18 DI Digital Nyheder

Nu kan du streame Tour de France på den tyske Autobahn uden det koster ekstra

Næste gang du krydser den danske grænse for at rejse til et andet EU-land, kan du tage din tage dine streamingtjenester med dig. Det skyldes, at EU fra 1. april 2018 har fjernet geoblokeringen for online tjenester inden for EU.

Uanset om du abonnerer på Stofa, Viaplay, TV 2 Play, Netflix, HBO Nordic, eller hvad du ellers har adgang til i Danmark, kan du fra 1. april streame dine tjenester gratis i hele EU.

Du behøver heller ikke længere at lede efter WIFI, når du rejser i Europa, fordi EU allerede fra sommeren 2017 indførte nye regler om roaming til hjemmetakst.

”De nye regler knytter sig til EU’s strategi for at skabe et digitalt indre marked. Strategien skaber åbenlyst store forbedringer for os som EU-borgere”, siger seniorchefkonsulent i DI Digital Søren Cajus.

Det digital indre marked skaber også nye forretningsmuligheder for erhvervslivet. Samlet set har Kommissionen lanceret 16 konkrete initiativer for at etablere et digitalt indre marked, herunder at gøre dataudveksling til EU's femte frihed på linje med den fri bevægelighed af varer, tjenesteydelser, kapital og arbejdskraft. Inden længe træder EU's persondataforordning også i kraft, som bliver verdens strengeste regler for privatlivsbeskyttelse. Det vil være med til at styrke vores tillid til nye teknologier og sætte en høj standard for fremtidens dataøkonomi.

”Det er en udvikling vi bakker op om i Dansk Industri, da det digitale indre marked vil give danske digitale virksomheder adgang til et hjemmemarked på 400 millioner internetbrugere og markant bedre muligheder for at skalere deres forretninger. Der kan være enkelte bugs i de konkrete direktivforslag, og dem gør vi alt for at få fjernet. Men visionen om at skabe et digitalt indre marked støtter vi fuldt ud – både som forbrugere og som erhvervsliv”, siger Søren Cajus. 

Søren Cajus, Seniorchefkonsulent
Der kan være enkelte bugs i de konkrete direktivforslag, og dem gør vi alt for at få fjernet. Søren Cajus, Seniorchefkonsulent

Relateret indhold