16.11.18 DI Digital Nyheder

Uden digital fred er der ingen fred

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal

I søndags højtideligholdt ledere fra hele verden 100-året for afslutningen af 1. Verdenskrig. Det var en vigtig begivenhed, hvor sejrherrer og tabere side om side og erklærede, at barbariet fra skyttegravene aldrig måtte blive gentaget.
 
I dag har kamppladsen dog rykket sig fra skyttegravene til cyberspace. Og det er ikke længere to hære, der støder sammen på slagmarken. Kampen foregår i alle dele af samfundet. Mod virksomheder, borgere og myndigheder.
 
Det er en ny situation, og det kræver nye regler. Lige som man med Geneve-konventionen bl.a. beskytter civile fra nationalstaterne i krigstid, er der brug for, at vi opstiller nye rammer til at beskytte nationer, virksomheder og borgere fra en ny tids digitale trusler.

Kampen foregår i alle dele af samfundet. Mod virksomheder, borgere og myndigheder. Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Derfor er DI stolte over at være blandt de 370 underskrivere af The Paris Call for Trust and Security in Cyberspace, som Emmanuel Macron offentliggjorde i forbindelse med mindehøjtideligheden. Det er en erklæring om principper for digital tillid og sikkerhed på tværs af regeringer, erhvervsliv og civilsamfund. Blandt underskriverne er 51 regeringer fra hele verden, herunder alle 28 medlemmer af EU og 27 ud af 29 NATO-lande. Det er et flot og vigtigt signal, men det er selvfølgelig ikke nok. Vi har brug for global erkendelse af, at vi har brug for regler for, hvordan vi gebærder os. Også når krigen foregår i cyberspace.
 
Og faren er reel. I en ny rapport fra World Economic Forum er cyberangreb rangeret som den største trussel mod at drive virksomhed i Europa, Nordamerika og Østasien.
 
Den fare må vi tage alvorligt, og det kan vi kun gøre gennem internationalt samarbejde.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk

Relateret