21.11.19 DI Digital Nyheder

650 mio. gode grunde til at tage cybersikkerhed alvorligt

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal.

I denne uge fortalte høreapparatgiganten Demant, at det nylige cyberangreb vurderes at koste virksomheden 650 mio. kr.

Demant blev udsat for et såkaldt ransomware-angreb, hvor virksomhedens data bliver låst af kriminelle og kun bliver lukket op igen, hvis virksomheden betaler en løsesum. Konkret brugte Demant 50 millioner kroner på at håndtere selve angrebet, mens tabet i salg vurderes til mellem 600 og 700 millioner kroner.

Dette voldsomme angreb på en dansk virksomhed viser endnu en gang, at cybersikkerhed er noget, alle virksomheder bør tage særdeles alvorligt. En analyse for Erhvervsstyrelsen fra 2018 viste, at 40 procent af SMV’erne var sårbare i forhold til deres it-sikkerhed og datahåndtering.

Mens de 650 mio. kr. i omkostninger fra angrebet på Demant taler sit tydelige sprog, kan konsekvenserne af cyberangreb være svære at vurdere, inden man bliver ramt, men de kan være enorme. Fra produktivitetstab, mens systemerne er utilgængelige til tab af forretningshemmeligheder, mistet kundeloyalitet eller forringet omdømme eller store omkostninger til reetablering af systemer og data

I DI oplever vi da også en meget stor efterspørgsel efter viden om cybertruslen og selvsagt også værktøjer til at modstå truslen.

Vi er godt i gang med at afholde et cybersikkerhedsroadshow i hele landet sammen med bl.a. Industriens Fond og Erhvervsstyrelsen. Du kan stadig nå at tilmelde dig her til vores arrangementer den 27. november i hhv. i Esbjerg og Herning og høre, hvordan du ruster dig mod angreb og hvad du gør, hvis uheldet alligevel er ude.

Sammen med bl.a. innovationsnetværket Infinit kommer vi i januar også til at give masterclasses i sikkerheden i IoT.

Og det er klart, at når stadig flere virksomheder bliver mere digitale og forbinder deres produkter til nettet, så kræver det også, at man husker at tænke sikkerhed med fra starten. Derfor bør cybersikkerhed stå øverst på to-do-listen hos enhver CEO.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold