26.11.19 DI Digital Nyheder

Bredbåndsdækningen bredes ud i hele landet

Hvert år kortlægger Energistyrelsen fastnetbredbåndet i Danmark. Det viser sig, at der er fremgang i bredbåndsdækningen i hele landet, og at de regionale forskelle næsten er blevet udlignet.

I dag har 93 pct. af danske boliger og virksomheder mulighed for at få 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. Det er en stigning på 2 pct. fra 2018 af og hele 11 pct. fra 2015.

Især Odsherred, Bornholm og Samsø har nydt godt af disse stigninger, da man i disse kommuner var hårdt ramt af dårlig dækning. Her kan man finde stigninger på henholdsvis 9 pct., 36 pct. og 50 pct. fra 2018 til nu.

Herudover er forskellene mellem regionerne også faldet markant. I 2015 var forskellen 21 pct. i gennemsnit, men det er faldet til 9 pct. i 2019.

DI noterer sig, at Energistyrelsens positive resultater illustrerer en målrettet indsats fra telebranchen, der hver dag arbejder på at forbedre dækningen i hele landet.

Bredbåndskortlægningen viser generel fortsat fremgang i dækningen med højhastighedsbredbånd over hele landet. I et digitalt samfund er det vigtigt, at alle borgere og virksomheder har adgang til højhastighedsbredbånd Chefkonsulent Morten Kristiansen, DI Digital

Der er stadig huller i dækningen, og  DI Digital noterer sig i den forbindelse, at Energistyrelsen netop har evalueret bredbåndspuljen og anbefaler, at den fortsætter. 

"Vi så gerne fra industriens side, at der var større fokus på at få trådløse forbindelser reelt repræsenteret i puljen. Trådløse forbindelser kan for mange udgøre et glimrende alternativ til en fast bredbåndsforbindelse”, siger chefkonsulent Morten Kristiansen, DI Digital.

Læs mere om Energistyrelsens kortlægning.

Relateret