Getty Images

15.10.19 DI Digital Nyheder

Samarbejde mellem DTU og Huawei skal komme manglende it-kompetencer til livs

Danske it-talenter får mulighed for at udvikle it-kompetencer hos Huawei i Kina gennem talentprogrammet Seeds for the Future. Det kan være med til at afhjælpe manglende it-kompetencer hos danske virksomheder.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at over en tredjedel af de store virksomheder med over 250 ansatte oplever vanskeligheder ved rekrutteringen af it-specialister. Dette er et stort problem, da det bremser vækstlokomotivet i de danske IT-virksomheder, som er med til at skabe vækst, velfærd og smarte it-løsninger i Danmark.

Kilde: Danmarks Statistik

DTU og Huawei forlænger nu deres aftale om talentprogrammet Seeds for the Future, der har til formål at uddanne it-talenter gennem konkret arbejdserfaring hos en af verdens største tech-virksomheder.

- For de studerende kan det give en unik oplevelse og mulighed, imens det for danske virksomheder kan være et tiltrængt samarbejde, der kan sikre mere kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, siger chefkonsulent Morten Kristiansen.

Med talentprogrammet får udvalgte danske studerende muligheden for at deltage i en to uger lang sommerskole ved Huaweis hovedkvarter i Shenzen. Her vil de få et unikt indblik i morgendagens teknologier og hands-on-erfaring, som udvikler de studerendes it-kompetencer.

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen

Relateret indhold