04.04.19 DI Digital Nyheder

Digitalisering og jura skal udfordre og udvikle hinanden

Læs ugens kommentar fra Digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

I DI Digital er vi meget optagede af, at vi bliver ved med at udvikle vores samfund, så digitalisering og teknologi løfter og letter vores velstand og tilværelse, og ikke tynger og gør os utrygge.

Hvis vi skal lykkes med det, har vi brug for love, der beskytter, men ikke begrænser. Love, der tager hånd om individet såvel som erhvervslivet, uden at hæmme fællesskabet og sammenhængskraften. Love, der følger med tiden og den teknologiske udvikling. Det er en pointe, der er værd at tage seriøs i en tid, hvor selv globale tech-giganter kan efterlyse mere regulering.

Men det er ikke en let øvelse. Slet ikke i et samfund som vores, hvor traditionsrige forhandlingsregimer, lovprocesser og høringsprocedurer skal sikre helheden i en teknologisk brydningstid præget af fart og forandringer, vi stadig overraskes over.

I dag var Industriens Hus rammen om en konference, arrangeret sammen med Kammeradvokaten, med netop dette tema som omdrejningspunkt. Deltagere fra det offentlige såvel som leverandørfeltet blev klogere på, hvor vores lovgivning trykker mest, og hvordan vi optimerer udviklingen, så den danske digitale model kan forblive verdens bedste.

Der er ingen tvivl om, at de rammer og regler, der skal bære vores samfund, mere end nogensinde udformes i tæt og agil offentlig-privat dialog, så den rette knowhow og de rette teknologiske muligheder kommer i spil på det rette tidspunkt.

Kun sådan finder vi formlen for den samfundsudvikling, vi ønsker i en global, digital tidsalder. Et samfund, hvor vores borgere fortsat får den bedst opnåelige beskyttelse og service. Hvor vores forvaltning fortsat er så omkostningslet og produktiv som mulig. Hvor erhvervslivet fortsat har konkurrencedygtige rammer for at drive forretning og sælge avancerede løsninger til resten af verden.

Det kan vi kun gøre, hvis juraen og digitaliseringen udvikler og udfordrer hinanden. Det, håber vi, står klart, også når et kommende regeringsgrundlag skal skrives senest til sommer.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold