02.05.19 DI Digital Nyheder

Regeringen præsenterer 28 vækstinitiativer for de kreative erhverv

De kreative erhverv udgør allerede en væsentlig del af dansk økonomi og er et vigtigt eksporterhverv med en stor og stigende eksport. Regeringens nye vækstplan skal bidrage til at de gode tider fortsætter for det kreative Danmark.

De 28 initiativer falder inden for seks indsatsområder:

  • Styrkede kompetencer til fremtidens jobs
  • Bedre vilkår for investeringer og crowdbaseret finansiering
  • Flere kreative iværksættere skal skabe bæredygtige forretninger
  • Mere kreativitet og innovation i offentlige udbud
  • Gode vilkår for at håndhæve ophavsrettigheder
  • Øget international synlighed og eksport

-  Samlet set bakker vi op de mange gode initiativer, der bærer vækstplanen. Set med tech-briller glæder vi os særligt over de nye initiativer, som skal fremme investeringer og crowdbaseret finansiering. Vi støtter også det styrkede fokus for at håndhæve ophavsrettigheder, som desværre fortsat systematisk krænkes flere steder på internettet. Endeligt er vi i DI glade for at kunne følge op på vækstplanen ved at indgå i et nyt konsortium, der skal markedsføre dansk kreativitet over for et udenlandsk publikum, siger seniorchefkonsulent Søren Cajus, DI Digital.

Hvad er de kreative erhverv?

De kreative erhverv omfatter musik, arkitektur, design, digitale spil, film og tv, radio, indhold og apps til medieplatforme, animation, mode og beklædning, møbler, interiør, scenekunst, kommunikation, reklame og forlagsvirksomhed.

Relateret indhold