25.09.19 DI Digital Nyheder

Debatten raser – kan digital ansvarlighed være Made in Denmark?

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

I morgen fredag lægger vi i DI hus til en debat med Shoshana Zuboff, forfatter til bestseller-bogen ”Surveillance Capitalism” og en af tidens største tech-kritikere om, hvad ansvarlig brug af data betyder for de danske virksomheder.

Skandaler med misbrug af data og uholdbar sikkerhed har illustreret, at der er brug for både ansvarlighed, transparens og klare retningslinjer i anvendelsen forbrugeres data.

Vi vil i DI gerne tage debatten om, hvordan vi kan finde den rette balance mellem at tage hensyn til at beskytte forbrugernes data og samtidig udnytte de muligheder for at skabe bedre produkter og services gennem data for både virksomhederne, borgerne og det offentlige.

I sidste uge viste vi verden, at danske virksomheder stadig er parate til at gå forrest og finde de rigtige løsninger på klimaudfordringerne. På samme måde mener vi, at tiden er moden til, at danske virksomheder går forrest i udviklingen af digital ansvarlighed. Danmark er blandt de mest digitaliserede lande, og hvis ikke vi skulle  være med til at sætte standarden for digital ansvarlighed verden over, hvem skulle så?

Det kræver, at vi får gjort det til et konkurrenceparameter at bruge data ansvarligt. Det kan vi gøre ved at gøre det transparent for både virksomheder og kunder, hvilke virksomheder, der bruger data fornuftigt og respektfuldt, og hvilke der ikke gør. Vi skal vise, at virksomhederne tager bekymringer om manglende digital sikkerhed og ansvarlighed alvorligt, så kunderne oplyst kan vælge de sikre og ansvarlige virksomheder til.

Vi ser frem til debatten.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold