21.01.20 DI Digital Nyheder

Cirkulær økonomi får større betydning for elektronikbranchen

Krav til øget brug af genanvendte materialer bliver det næste store skridt for den cirkulære økonomi. Det vil udfordre eksisterende forretningsmodeller, og derfor bidrager DI aktivt til dialogen på EU-niveau.

Den grønne omstilling er en af de væsentlige faktorer, der påvirker elektronikbranchen herhjemme i disse år, og cirkulær økomomi forventes at være i centrum, når EU-Kommissionen skal give sit bud på, hvordan den leverer på klimamålene.

Det er vigtigt, at elektronikbranchen følger med i, hvad der sker på klimaområdet. Danske virksomheder kan blive udfordret af de kommende regler Bent Outzen, Chefkonsulent

DI ser på cirkulær økonomi som en god forretningsmulighed for danske virksomheder. Det bliver dog en udfordring at oversætte de gode intentioner, der kommer fra politisk hold til konkret forretning.

Derfor udtaler Bent Outzen også: 

"Der er brug for at være på forkant med udviklingen indenfor cirkulær økonomi. For mange elektronikvirksomheder vil det kræve et service-tjek af forretningsmodellen og design af produkter for at imødekomme nye krav til genanvendelighed”.

Underdirektør i DI, Karin Klitgaard skriver om ”New Green Deal” til Aktuel Elektronik her i januarudgaven.

Læs mere her:  Aktuel Elektronik

Morten Lund Jensen
Skrevet af:

Morten Lund Jensen

Relateret indhold