Getty Images
16.01.20 DI Digital Nyheder

Ny bevilling til ultra:bit skal sikre fremtidens techtalenter til danske virksomheder

En bevilling fra Industriens Fond betyder, at 7. og 8. klasse fremover også får glæde af mikrocomputerne, ultra:bit, som har haft bred opbakning fra børn, lærere og forældre. DI ser bevillingen som en god nyhed, da hele samfundet får glæde af øgede digitale kompetencer i den digitale tidsalder.

Siden ultra:bit blev lanceret i 2018 har 1300 skoler tilmeldt sig, og mere end 100.000 børn fra 4., 5. og 6. klasse har kodet og skabt kreative løsninger med ultra:bit. Fremover kan endnu flere børn glæde sig til at kode med ultra:bit:

- Det er en rigtig god nyhed, at Industriens Fond med en bevilling på 17,5 millioner har sikret, at ultra:bit-projektet bliver forlænget, og at målgruppen udvides, så de større børn også kan være med. Når man forbedrer de digitale færdigheder allerede i folkeskolen, bliver vi alle bedre til at gribe digitaliseringen og bruge den klogt, siger Digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal.

Øgede digitale færdigheder er noget som virksomhederne og hele samfundet allerede har brug for, og behovet bliver kun større i fremtiden. Kigger man nærmere på jobopslag, så er hver femte af disse nemlig inden for STEM-uddannelserne, der dækker over uddannelser inden for videnskab, teknologi, ingeniørfaget og matematik. Samtidig befinder hele samfundet sig i en digital tidsalder, som kan være svær at navigere rundt i uden et digitalt kompas. Bevillingen falder dermed på et tørt sted:

- Det er ikke bare godt for virksomhederne, men for hele samfundet, at projektet i så stor skala introducerer børnene til at interagere kreativt med teknologien. Teknologien rummer store muligheder for at løse mange af samfundets problemer, og kommer til at fylde stadigt mere i vores liv og arbejdsliv, uddyber Digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen

Relateret indhold