27.02.20 DI Digital Nyheder

Startup your Business

Otte iværksættere brugte DI’s SMV DAGEN i januar til at pitche deres idé til, hvordan de kan hjælpe andre virksomheder med den grønne omstilling.

Det skete ved stande i ”Startup your Business”-zonen, hvor konferencens over 300 deltagere kunne møde iværksætterne i øjenhøjde og blive inspireret til at anvende avancerede teknologier og intelligente løsninger til at blive vindere af den grønne omstilling.

DI Digital introducerede konceptet for ”Startup your Business” i 2018, hvor startup medlemsvirksomheder i en særlig zone får mulighed for at præsentere deres løsninger over for etablerede virksomheder – for på den måde at afsøge mulighederne for samarbejde. Det er en helt unik og konkret måde at mødes på.

– Det er afgørende, at vi formår at koble innovationskraften fra startups til andre større og etablerede virksomheder, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI Digital.

Iværksættervirksomheden Virsabi var en af SMV DAGENS deltagere. Virksomheden leverer avancerede løsninger ved hjælp af augmented reality. Med den teknologi kan virksomheder reducere deres serviceteknikeres rejsedage og samtidig holde et højt service og assistanceniveau for deres kunder ude i verden. Virsabis software og augmented reality-briller gør det muligt at føre dialog med eksempelvis et servicecenter, foretage fejlsøgning og samtidig få data lagt ned over maskiner og udstyr direkte ude hos kunden.

Adm. direktør Michael Harboe ser det som afgørende, at SMV’erne skal have turbo på digitalisering og brug af ny teknologi, hvis de vil forblive globalt førende i deres nicher, som fremmer den grønne omstilling.

– Vores produkter kan reducere rejseaktivitet og dermed CO2-udledning markant, og det er fedt at mærke den enorme interesse og efterspørgsel på en dag som DI’s SMV DAGEN. Vi oplever, at SMV’erne er sultne på ny teknologi, der giver en konkurrencefordel, siger Virsabis direktør, der også er formand for DI’s udvalg for digital forretningsudvikling.

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen

Relateret indhold