12.05.20 DI Digital Nyheder

Millionbevilling skal sætte turbo på 5G i dansk erhvervsliv

5G bliver et vigtigt værktøj for danske virksomheder. Derfor skal et nyt projekt nu sætte ekstra skub til anvendelsen af 5G i industrien.

Der er kun én måde at få nyttig erfaring med ny teknologi - det er ved at bruge den aktivt ude i virksomhederne. Og det er netop planen med et nyt projekt, hvor virksomheder i langt større omfang kommer til at eksperimentere med 5G og andre trådløse kommunikationsteknologier. Det er teknologi, der kan effektivisere produktionen og skabe grundlaget for fremtidens vækst og innovation.

Det er baggrunden for, at Industriens Fond har bevilget 3 mio. kr. til det nye projekt, hvor virksomheden skal afprøve det kommende højhastighedsnet. Projektet føres ud i livet i et samarbejde mellem Aalborg Universitet, Dansk Industri og Togsverd Consult.

Dansk erhvervsliv har i mange år været dygtig til at tage ny teknologi i brug til at opnå internationale konkurrencefordele. Men hvis Danmark fortsat skal være blandt de førende lande med digitalisering, og danske virksomheder fortsat skal være konkurrencedygtige, kræver det en målrettet indsats, som kan hjælpe virksomhederne med at forløse det store potentiale.

I Dansk Industri ses 5G som et nyt og afgørende værktøj for dansk erhvervsliv.

"5G og andre trådløse teknologier kommer til at revolutionere erhvervslivets brug af avancerede digitale teknologier som kunstig intelligens, Internet of Things og Industri 4.0. 5G kan binde alle teknologier sammen og skabe et højeffektivt og højteknologisk erhvervsliv. Vi håber, at projektet kan give virksomhederne blod på tanden og fremme efterspørgslen efter 5G i dansk erhvervsliv", siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Læs pressemeddelelsen her.

Fakta

Projektet har til formål:

1. At udbrede kendskabet til forretningsmulighederne i 5G og anden trådløs kommunikation til Industri 4.0, herunder edge computing, kunstig intelligens og realtids IIoT til et stort antal virksomheder.

2. At give virksomheder adgang til at afprøve teknologierne i den trådløse "sandkassse" i 5G Smart Production Lab.

3. At tilbyde et mindre antal virksomheder mulighed for at deltage i pilotprojekter med at gennemføre 5G-løsninger, der kan være til inspiration for andre virksomheder.

4. At gennemføre netværksforløb, hvor virksomheder kan få vejledning og sparring til at igangsætte et projekt og implementere dette i egen virksomhed.

5. At sikre den løbende formidling af fremdriften og resultaterne fra AAU's 5G Smart Production Lab, pilotprojekterne og netværksforløbende.

Mads Anker Rasmussen
Skrevet af:

Mads Anker Rasmussen

Relateret indhold