14.07.20 DI Digital Nyheder

Glædelig digital førerposition - ikke bare for Danmark

Det er glædeligt, at Danmark igen er at finde på den internationale førsteplads i digitaliseringen af vores velfærdssamfund. Nu skal vi bare blive verdensmestre til at fortælle vores histore og eksportere endnu flere af vores stærke løsninger til resten af verden.

Danmark er igen at finde på toppen af den digitale rangstige i FN's måling over 193 landes brug af digitalisering og teknologi til at løfte den offentlige forvaltning.

"Det er meget glædeligt, at Danmark igen er at finde på den internationale førsteplads i digitaliseringen af vores velfærdssamfund, og det giver kun god mening, når vi samtidig oplever, hvordan vores virksomheder i stadigt større omfang lykkes med at eksportere deres digitale løsninger til lande omkring os", siger chefkonsulent i DI Digital, Mette Smith Thastum.

Således er Frontdesk lykkedes med at gøre køen sjovere ikke bare på danske borgerservicekontorer, og sammen med Kubedatas løsninger for pas og kørekort har de revolutioneret den digitale borgerservice. Vores digitale postløsning med e-Boks ved roret har inspireret mange lande til samme vej, og cBrain har så sent som i maj landet deres største ordre nogensinde med en tysk myndighed, der nu sammen med 14 danske ministerier skal have glæde af en effektiv sagsbehandlingsløsning til forvaltningen. Systematic letter hospitalsgange i hele verden med intelligente logistikløsninger. UNIwise gør med deres digitale eksamens- og test-platform afvikling af test og eksaminer nemmere for både studerende og universiteter i bl.a. Storbritannien og Tyskland, mens CLIO med deres digitale læringsværktøj ikke bare gør danske men også svenske skolebørn klogere hver dag.

"Og sådan kunne - og skal vi blive ved. Vi kan i Danmark blive endnu bedre til at fortælle vores digitale historier til resten af verden, og med en førsteplads på verdensplan og stærke digitale erfaringer fra hverdagen under COVID19, kan vi med rette sætte endnu større fut på dansk govtech-eksport nu", siger chefkonsulent i DI Digital, Mette Smith Thastum.

Går din virksomhed, stor eller lille, med tanker om at eksportere jeres løsning til resten af verden, så læs her, hvordan DI kan hjælpe og/eller skriv en mail til Mette Smith Thastum på mest@di.dk. Vi hører også meget gerne fra alle, der vil være med til at fortælle om Danmarks digitale successer på baggrund af egne internationale erfaringer.

Daniel Biisgaard Rasmussen
Skrevet af:

Daniel Biisgaard Rasmussen

Mette Smith Thastum

Mette Smith Thastum

Fagleder for digitalisering og offentligt privat samarbejde

  • Direkte +45 3377 4592
  • Mobil +45 3024 0644
  • E-mail mest@di.dk

Relateret indhold