29.06.21 DI Digital Nyheder

Store ambitioner for den digitale omstilling i andet halvår 2021

Fredag morgen foldede både ambitioner og en hel buket af gode idéer sig ud, da vi havde samlet DI’s CEO Commitment Taskforce til en god debat blandt udvalgte topchefer i DI’s medlemsvirksomheder. Dagens hovedpersoner var Danmarks 300.000 SMV’er, og hvordan vi får sparket gang i den digitale udvikling i små og mellemstore virksomheder. EG, Technicon og Envotherm gav hver deres vinkel på, hvad der skal til, og her kom der forslag til flere yngre digitale kræfter i virksomhederne og mod til at kaste sig ud i digitale projekter.

I kan glæde jer til at læse de mange anbefalinger snart. En ting er sikkert. Der er masser af konkrete tiltag, der skal sættes i søen, både fra regeringens side, og fra os som erhvervsliv. Vi glæder os derfor til at komme tilbage efter ferien og arbejde for, at de mange forslag fra CEO Commitment og DI Digitals mange aktive udvalg bliver til konkret handling i regeringens digitaliseringsstrategi til efteråret.  Vi er fortsat meget lydhøre over for vores medlemmers gode initiativer så meld fortsat gerne ind med flere gode ideer.

Men inden vi lukker døren efter et hektisk forår og går ud i sommervarmen, er der rigtig mange gode grunde til at gøre en status. Hvordan er det gået i de foregående seks, hæsblæsende måneder i den digitale industris tjeneste. Hvad har overrasket? Den største sejr? Udfordring? Branchens udgangspunkt efter en coronakrise?

Vi har alle mærket den digitale omstilling i forbindelse med håndteringen af COVID-19. En overraskende ny, men nogenlunde fungerende, digital hverdag, hvis succes alene skyldes et stærkt digitalt udgangspunkt, har fyldt. Alt sammen muliggjort af, at vi har adgang til et digitalt fundament i særklasse bestående af utallige it-løsninger - lige fra uovertruffen mobil- og bredbåndsdækning til løsninger som NemID, digitale læringsværktøjer, Skype og Teams, der gør det muligt at leve videre i en digital virkelighed, når nu den fysiske verden er sat på stand by. Efter ferien, skal vi så finde frem til, hvordan vi beholder det bedste fra begge verdner. DI er derfor i fuld gang med analyser, der skal se på, hvordan vi bedst understøtter et arbejdsliv med hjemmearbejde, hybridmøder og meget mere ude i medlemsvirksomhederne.

Vi har også set en regering mobilisere viljen til at drive digitaliseringen og den digitale infrastruktur med 5G videre – så vi vinder de vigtigste gevinster ved at bruge digitaliseirng og teknologi til optimere vores velfærdssamfund og vores virksomheders konkurrencekraft.

Vi har haft et år i EU-stjernernes tegn – vi har sjældent set så megen og vigtig regulering af hele den digitale omstilling. Det er positivt når EU går først på disse svære dagsordener, som er helt essentielle for digitale vækst fremadrettet (Datastrategi, industristrategi, AI, Digital Service Act/Digital Market Act mv.)

Alt i alt har det været et forrygende forår. Vi har fået sat de store dagsordner, og samlet topchefer og politikere om bordet. Efter sommeren skal vi så forpligte hinanden på, at gennemføre de mange beslutninger, der er nødvendige for at digitalisering ikke bare er et buzzword, men fører til mere vækst, bedre velfærd, grønnere omstilling og meget mere.

Rigtig god sommer til jer alle!  

Relateret