FOTO: DI Digital

02.09.21 DI Digital Nyheder

Aguardio løber med IoT-prisen 2021

Med en lille IoT-enhed, der placeres i badet, løber Aguardio med årets IoT-pris. Aguardio er et godt eksempel på, hvordan en virksomhed gennem IoT kan skabe klimavenlige innovative digitale løsninger.

Aguardio har udviklet IoT-løsninger, som skal spare på vandet og reducere vores klimaaftryk. Aguardio G2, er en datadrevet sensor, som fungerer som en vandmåler i brusebadet. Sensoren placeres i badet, hvor den af sig selv tænder og tager tid på varigheden af badet. Displayet på sensoren gør en opmærksom på, hvor længe man har stået under bruseren. Dette skal dermed bidrage til at nudge os til et mindre forbrug af varmt vand, og dermed energi og CO2 udledning.

Jeg har været imponeret over, hvor innovative de mange indsendte løsninger til var. Og med vinderen Aguardio får vi en løsning, der både er klimavenlig, og som jeg håber kan inspirere til, at der bliver skabt endnu flere gode løsninger – for vi har potentialet i Danmark til at være førende på dette område.

En ny undersøgelse fra DI Digital viser, at blandt 172 medlemsvirksomheder anvender alene 21 pct af virksomhederne IoT. Selvom det er en stigning  fra 2019, hvor 15 pct benyttede sig af IoT, så er der et fortsat stort potentiale for at anvende IoT blandt virksomheder og i kommunerne.

IoT-prisen blev uddelt af Nordic IoT-centre, Force Technology i samarbejde med DI Digital og Digital Lead på årets EOT-messe i Herning.

Du kan se et tidligere optaget DI-webinar om  Aguardio her.

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold