21.01.21 DI Digital Nyheder

En digitalt omvendt statsminister er godt for Danmark

I denne uges Børsen sætter statsministeren sig i spidsen for en politisk retning for digitalisering. Det er meget positivt. Det skal vi i erhvervslivet forstå at udnytte. Vi skal bruge de nyeste digitale værktøjer til at skabe et endnu bedre samfund og et endnu mere konkurrencedygtigt erhvervsliv til gavn for os alle.

“I forhold til digitalisering er jeg en af de nyligt omvendte.” Sådan lyder en set med mine øjne helt fantastisk og glædelig udtalelse fra statsminister Mette Frederiksen i Børsen i denne uge.

Med udtalelsen sætter statsministeren sig i spidsen for en politisk retning, hvor vi i endnu højere grad udnytter de nyeste teknologiske og digitale værktøjer til at skabe et endnu bedre samfund og et endnu mere konkurrencedygtigt erhvervsliv til gavn for os alle.

Statsministeren siger videre nok så interessant:

”Jeg har skrevet det ind i taler i årenes løb og sagt, at det er rigtigt vigtigt, men min puls har aldrig bevæget sig. Men jeg er blevet fuldstændig omvendt”.

Jeg fik i den grad pulsen op, da jeg læste statsministerens udtalelse, og med mig en meget stor del af erhvervslivet. Danske virksomheder har den nødvendige nytænkning og vilje til at være klar til at hjælpe statsministeren med de rigtige løsninger.

Derfor kæmper vi for optimale rammevilkår for vores stærke felt af software-, hardware, tele- og elektronikvirksomheder, så de kan levere topløsninger til markedet og vores samfund. Og derfor sætter vi alle sejl til med DI’s tværgående digitaliseringsindsats Tech der tæller, så vores medlemmer i alle brancher får gavn af de digitale muligheder, der er derude, til at optimere deres forretning og til at fastholde deres konkurrencekraft.

Vi har alle et ansvar for at høste gevinsterne af de teknologiske muligheder.

Hvis de danske virksomheder fortsat skal være konkurrencedygtige og kunne fastholde fremtidens arbejdspladser, så skal de være effektive i deres forretningsprocesser, de skal udnytte de nye teknologier, og de skal have nogle varer på hylden, som kan konkurrere med virksomhederne i hele verden.

Hvis vi gerne vil lykkedes med at løse de klimaudfordringer, vi står overfor, så kommer vi ikke uden om digital understøttelse og brug af nyeste teknologier. Vi skal både i det offentlige og det private investere i grønne teknologier og intelligent brug af data.

Og hvis vi skal have en arbejdsstyrke fit for a digital age, så er det afgørende, at vi får de rette kompetencer fra første færd i folkeskolen, og siden har adgang til at opkvalificere os på arbejdsmarkedet såvel som i pensionisttilværelsen.

Læs mere i mit indlæg i Børsen i dag.