13.11.17 DIB Blog

Kortsvindlen på nettet skal bekæmpes

Branchedirektør Annette Falberg fra DI Handel blogger om fair handelsvilkår for virksomheder og forbrugere.

Danskere køber mere og mere ind på nettet. I takt hermed bliver sikkerhed et afgørende parameter for virksomhedernes valg af betalingsløsning. I år har Nets lanceret ”Dankort Secured by Nets”, der er et nyt tiltag og en sikkerhedsløsning, som er udviklet for at mindske det stigende misbrug i e-handlen.

Betalingsindustriens sikkerhedssystemer ”Dankort Secured by Nets” og ”3D secure”, der er koblet sammen med internationale betalingskort som f.eks. VISA og MasterCard, er nogle af de redskaber, der skal til for at bekæmpe den stigende kortsvindel på nettet. Andre aktører i betalingsindustrien arbejder ligeledes aktivt med løsninger til at bekæmpe svindel med betalingskort.

Det er rigtig godt med nye tiltag for danske handelsvirksomheder, der vil bekæmpe svindel med betalingskort på nettet. Mere og mere svindel er ligesom salget flyttet over på digitale kanaler, så det er bestemt et område, hvor sikkerhed er alfa omega. Balancen ift. brugervenlighed skal dog hele tiden være in mente for ikke at dræbe handlen på nettet.

Det er særligt aktuelt, da væksten i e-handlen ligger på op i mod 19 pct. fra 2016 til 2017. Det viser DIBS’ analyse om e-handel.

Virker på 500 webshops

Kaspar Kock Kristensen, Senior Vice President fra Nets, fortæller, at det med ”Dankort Secured by Nets” er muligt for danske webshops at mindske svindlen markant. Nets har allerede samlet erfaringer fra de første 500 webshops, som har taget ”Dankort Secured by Nets” til sig, og resultaterne viser, at svindlen er faldet til stort set ingenting.

Mere og mere svindel er ligesom salget flyttet over på digitale kanaler. Annette Falberg, Branchedirektør

Hos DI Handel glæder vi os over, at Nets har fundet en sikkerhedsløsning, som forbrugerne er glade for, og som både virksomheder og kunder har taget til sig.

Vil du høre mere om bekæmpelse af svindel med betalingskort på nettet? Så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 14. december 2017, hvor DI Handel og DI Digital afholder en konference om emnet. Her debatterer betalingsindustriens aktører aktuelle problemstillinger og kommer med deres bud på, hvordan svindlen kan bekæmpes, og hvad I som virksomhed kan gøre for at gardere jer på nettet. Læs mere her om konferencen.

Annette Falberg

Annette Falberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4851
  • Mobil +45 2240 8803
  • E-mail anwf@di.dk

Relateret indhold