02.11.23 DIB Blog

Nu kan du få hjælp til samhandel med Ukraine

Genopbygningen af Ukraine vil kræve en 13-cifret investering. Jeg møder talrige medlemmer, der har både lyst og evner til at gøre en forskel i Ukraine, og derfor lancerer vi et nyt tilbud, der kan hjælpe kommercielle partnerskaber i gang, blogger Thomas Bustrup, viceadm. direktør.

Genopbygningen af Ukraine bliver så krævende, at det kan være svært af fatte summerne involveret. Verdensbanken har sat et 13-cifret prisskilt på genopbygningen. De vurderer, at de næste 10 års indsats vil kræve 3 trillioner danske kroner.

Heldigvis møder jeg talrige medlemmer, der har både lysten og evnerne til at gøre en forskel i Ukraine. De ser både en mulighed for at støtte det ukrainske folk og samtidig skabe en sund forretning.

Mange danske virksomheder er allerede veletablerede på det ukrainske marked. Men mange kigger også interesseret mod landet og prøver at forstå, hvad der er af muligheder i deres branche. Og hvilken finansiering af genopbygningen, de kan rejse gennem bl.a. internationale udbud og donorer.

Derfor lancerer vi nu et helt nyt tilbud til virksomheder, der er interesseret i at indgå kommercielle partnerskaber med ukrainske virksomheder.

Adgang til både danskere og ukrainere

Vi er gået sammen med den vigtigste ukrainske erhvervsorganisation the Federation of Employers of Ukraine om at starte Danish-Ukrainian Business Council

I Danish-Ukrainian Business Council kan virksomheder hente den nyeste viden om ukrainske sektorer, få hjælp til at identificere nye kommercielle partnere og støtte til at finde finansiering til nye initiativer.

Erhvervsrådet får specialiserede medarbejdere, der sidder både i DI og hos vores ukrainske partner. På den måde får medlemmerne adgang til bistand fra både danske og ukrainske medarbejdere.

Her kan du læse mere om erhvervsrådet og melde dig ind 

21 ukrainske virksomheder på matchmaking-tur i Danmark

Erhvervsrådet har allerede afholdt de første begivenheder.

For nylig var en ukrainsk delegation med 21 virksomheder på besøg i Danmark for at møde potentielle danske partnere. Delegationen havde særligt fokus på forsvarsindustrien og i samarbejde med DI Forsvar og Sikkerhed arrangerede erhvervsrådet to virksomhedsbesøg hos Danmarks største forsvarsvirksomheder, Terma og Weibel, samt matchmaking-events i Industriens Hus.

Jeg var glad for at se den store interesse i at møde nye potentielle partnere. Tusind tak til de ukrainske virksomheder, der prioriterede at tage den lange tur fra Ukraine til København og til de mange danske virksomheder, der benyttede lejligheden til at møde gæsterne.

Læs også: Danskere sætter proteser på ukrainske krigsofre

Fakta

Danish-Ukrainian Business Council

Danish-Ukrainian Business Council er oprettet for at hjælpe danske og ukrainske virksomheder med at indgå i kommercielle partnerskaber.

Erhvervsrådet er startet af de to vigtigste erhvervsorganisationer i hhv. Danmark og Ukraine, nemlig Dansk Industri og Federation of Employers of Ukraine.

Medlemmer af erhvervsrådet kan få adgang til viden, matchmaking, eksklusive begivenheder og hjælp til at starte nye partnerskaber.

Erhvervsrådet er støttet af Industriens Fond for en to-årig periode. Derfor er det lige nu gratis at være medlem og udnytte mulighederne. Det er målet at skabe et økonomisk bæredygtigt erhvervsråd, der kan videreføres, når støtten udløber.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold