11.10.19 DIB Leder

Byg fremtiden på danske digitale løsninger

Digitalisering forandrer måden, vi producerer, handler og kommunikerer på. Digitalisering forandrer markeder, og forandrer det vi skal kunne – både som medarbejdere og som ledere.

Digitalisering forandrer måden, vi producerer, handler og kommunikerer på. Digitalisering forandrer markeder, og forandrer det vi skal kunne – både som medarbejdere og som ledere.

Derfor er det oplagt – og fantas­tisk vigtigt, at EU-Kommissionen med udpegningen af Margrethe Vestager til digital kommissær har sat digitaliseringen øverst på den politiske dagsorden. Fra DI’s side har vi et stort ønske om, at EU får sat turbo på den digitale omstilling. Det, håber vi, vil gå i opfyldelse med Vestager i front.

Vestager får stor betydning for erhvervslivet. Hun kan blandt andet medvirke til, at vores skatteregler passer til en digital tidsalder, hvor virksomheder kan have stor omsætning i ét land stort set uden tilstedeværelse. At europæiske virksomheder kan konkurrere på lige vilkår med de globale platformsvirksomheder. Og at europæiske virksomheder udnytter muligheden i nye digitale teknologier som for eksempel kunstig intelligens, så vi ikke sakker bagud.

Målet er, at Europa får digital slagkraft og styrke , så fremtiden ikke kun formes af de store tech-giganter i Silicon Valley og i Fjernøsten. Her skal Danmark tage aktiv del i udviklingen.

Danske virksomheder er blandt de mest digitale i Europa og er generelt gode til at bruge teknologien, der hvor den betyder noget. Mange arbejder med at skabe grøn omstilling via digitale løsninger, andre forbedrer og revolutionerer alt fra bæredygtig fødevareproduktion til miljørigtige brændeovne gennem teknologi, data – og nytænkning.

Vi kan godt tillade os at være stolte af vores digitale resultater, men vi skal udvikle os videre. Vi skal i erhvervslivet kende vores besøgstid. Derfor har DI søsat en ny og ambitiøs digitaliseringsindsats: ”Tech der Tæller”.

Grundtanken er, at det vigtige aldrig må blive digitaliseringen i sig selv -men det, vi som virksomheder og som samfund kan opnå med digitaliseringen. Hvad end det er øget produktivitet, nye produkter eller nye innovative løsninger, der åbner op for nye kunder og markeder. 

Med Tech der Tæller vil vi give DI’s kunder, virksomhederne, de bedste forudsætninger for at tage deres næste digitale skridt som virksomhed – og frem for alt skabe værdi ud af det. Vi vil også løfte virksomhedernes digitale kompetencer, styrke cyber­sikkerheden samt borgeres og virksomheders tillid til digitale løsninger.

Danske virksomheder kan – og skal – være med til at forme fremtiden gennem ny teknologi og digitale løsninger. Selvom vi er et lille land, har vi ambitionerne og viljen til at præge fremtiden. Det vil vi fra DI’s side arbejde for, at vi både i EU og i Danmark sætter højt på dagsordenen – og med Tech der Tæller starter DI og virksomhederne med os selv.

Læs om det i dette nummer af DI Business.

Lars Sandahl Sørensen
Adm. direktør, DI

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold