Chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed  Mette Fjord Sørensen, DI tager godt imod den nye forskningsaftale for  2019.

02.11.18 DIB Nyheder

Ny forskningsaftale i hus

Folketingets partier blev fredag enige om fordelingen af forskningsreserven på 1, 4 mia. kr. i 2019. "Superpositivt, at der er sat knap 300 mio. kr. af til forskning inden for nye teknologiske muligheder," siger forskningschef i DI, Mette Fjord Sørensen.

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Alternativet og Enhedslisten indgik fredag d. 2. november en aftale om udmøntning af 1.394 millioner kroner til forskning og udvikling i 2019.

- Det er superpositivt, at regeringen og folketingets partier har sat knap 300 millioner kroner af til forskning inden for nye teknologiske muligheder. Danske virksomheder efterspørger nye digitale løsninger.  Det er inden for områder som smarte robotter i produktionen eller hjemmeplejen, øget it-sikkerhed eller udnyttelse af big data og kunstig intelligens til f.eks. at behandle sygdomme eller udvikle ny miljøvenlig energi. Vi har stærke forskningsmiljøer på de teknologiske og digitale områder. Men det skal understøttes og udvikles, og derfor er det positivt, at folketingets partier og regeringen prioriterer midler til området, siger chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed i DI, Mette Fjord Sørensen.

- Det er samtidig positivt, at Innovationsfonden styrkes med et budget på 1,5 milliarder kroner i 2019, - selv om at innovationsfonden skal løfte nye opgaver fremover. Det er også glædeligt, at man i aftalen øger midlerne til test og demonstration på energi, miljø og fødevareområdet. Virksomheder har behov for at kunne teste deres produkter og løsninger, inden de kommer på markedet, ligesom det bl.a. bidrager til grøn omstilling i Danmark og resten af verden.

- Der er et lille løft samlet i forhold til den offentlige forskning i 2019 på grund af stigende BNP. Det er dog afgørende, at vi i Danmark snart får lavet en konkret strategi, hvor en procent målsætningen er gulvet og ikke loftet. Den offentlige forskning skal på sigt løftes yderligere fra de nuværende en procent, for viden og banebrydende ideer er det, vi skal leve af, siger Mette Fjord Sørensen, DI’s chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed.

Læs også: Digital dansk sundhed hitter i Tyskland

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold