Næstformand for DI Sydsjælland Peter Rosenkrands (t.h.) uddelte onsdag DI Sydsjællands Initiativpris til LS Control A/S og adm. direktør Per Nielsen (i.m.). Næstformand for Plan- og erhvervsudvalget i Næstved Kommune, Niels True (V) (t.v.), var også med til prisuddelingen.

Foto: DI
05.11.18 DIB Nyheder

Øje for udvikling og grøn teknologi udløser DI-pris

Virksomheden LS Control A/S har med fokus på produktudvikling og samarbejde skabt værdi for producenter af ventilationsudstyr, der ønsker at være førende inden for grøn teknologi. Den indsats gør, at virksomheden blev belønnet med DI Sydsjællands Initiativpris 2018.

På LS Control A/S i Herlufmagle er der travlt. Virksomheden laver printplader og tilhørende software, webapplikationer og apps til ventilationsudstyr såsom varmepumper og køleanlæg. LS Controls printplader er med til at optimere kundernes produkter, så de kan blive så miljørigtige som muligt. Derfor er ikke blot produktion, men også produktudvikling en kerneopgave for virksomheden. I tæt relation med den enkelte kunde udvikler LS Control den teknologiløsning, der passer kunden bedst og er med til at sikre ventilationsanlæg, der udnytter energien effektivt. Det har givet LS Control mange trofaste kunder – og skabt en solid vækst for virksomheden.

LS Control har en ambition om, at omsætningen skal vokse mindst 10 procent årligt. Det mål har ikke været noget problem at opfylde, og forventningen er også, at det forsætter i fremtiden.

-  Ved at tænkte fremad og investere i de nyeste teknologier er det lykkedes LS Control at skabe grobund for en solid vækst. De er et godt eksempel på, hvordan man med et stærkt fokus på produktudvikling og tætte relationer til kunderne kan blive blandt de førende på et område, hvor der er skarp international konkurrence. Derfor er LS Control en oplagt modtager af DI Sydsjællands Initiativpris 2018, siger DI Sydsjællands næstformand, Peter Rosenkrands.

Læs også: Avancerede lupbriller udløser Initiativpris til Samsø-virksomhed

Næste år fylder virksomheden 50 år, men det betyder ikke, at virksomheden hviler på laurbærerne. Når andre taler om automatisering og robotter som noget nyt, kan virksomheden prale af, at robotter været en fast del af produktionen i mere end 20 år. Sidste år og i år har virksomheden investeret i nye montagelinjer og ny maskiner. De nye maskiner er fire gange mere effektive end de gamle og sikrer en endnu højere grad af automatisering i produktionsprocessen. Med de seneste investeringer er mere end 90 procent af produktionen nu automatiseret.

Men det betyder ikke, at der blevet færre medarbejdere, tværtimod. Medarbejderstaben er med årene vokset og består i dag af 40 personer. Og ifølge adm. direktør Per Nielsen er netop medarbejderne noget af det mest afgørende for virksomhedens succes:

- Vi har en gruppe erfarne medarbejdere, der brænder for opgaven. Mange af dem har været hos os i mange år, og det er deres benhårde arbejde og fleksibilitet, der er med til at sikre, at kunderne har tillid til os og bliver hængende, siger han.

Prisen er uddelt onsdag på virksomheden af DI Sydsjællands næstformand, Peter Rosenkrands, og næstformand for Plan- og erhvervsudvalget i Næstved, Niels True.

Med DI Sydsjællands Initiativpris 2018 er LS Control A/S en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale Initiativpris, der overrækkes af H.K.H. Prins Joachim på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder, der finder sted i januar 2019 i Industriens Hus i København.

Læs også: Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris

Fakta om LS Control A/S

- LS Control A/S blev grundlagt i 1969 i Søborg, men ligger i dag i Herlufmagle.

Virksomheden leverer elektronik til styring, regulering og kontrol. Udgangspunktet var elektroniske komponenter til ventilationsudstyr, men i dag leverer virksomheden også komponenter til mange andre brancher.

- 1983-1985 blev begivenhedsrige år i LS Controls historie; virksomheden flyttede til den nuværende adresse, nuværende hovedaktionær Stig Petersen blev ansat, og kort efter ændrede LS Control sig fra handelsfirma til produktionsselskab.

- Stig Petersen er fortsat aktiv i virksomheden som salgs- og marketingdirektør.

- Virksomheden har i dag ca. 40 ansatte i Danmark. 

Marie-Louise Lindeløv

Marie-Louise Lindeløv

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3305
  • Mobil +45 3016 6543
  • E-mail mall@di.dk

Relateret indhold