Mere end 40 procent af DI’s samlede lønsum er inden for fremstilling. Men brancher som handel, informationsteknologi, videnservice, fødevarer, energi, service og transport også er rigt repræsenteret i organisationen.

Foto :Rune Johansen
04.01.19 DIB Nyheder

DI runder 11.000 medlemmer

For første gang nogensinde har DI registreret mere end 11.000 medlemsforhold. Især DI’s personalejuridiske rådgivning trækker nye medlemmer.

2018 var et år, hvor Dansk Industri (DI) oplevede stor medlemstilgang. Helt præcist har DI registreret 11.051 medlemsforhold pr. 2. januar 2019.

- I 2018 er der kommet 786 nye til, mens 411 desværre har meldt sig ud. Langt hovedparten af udmeldelserne er sket, fordi virksomhederne er ophørt af den ene eller anden grund. Så selv om alle udmeldelser er ærgerlige, er det en naturlig del, at nogle falder fra - og nye kommer til, siger underdirektør Henrik Søgaard, DI.

Læs også: Nu kan du skattefrit overdrage livsværket til en erhvervsdrivende fond

For os er det en styrke, at så forskelligartede virksomheder er med i DI. Det gør os til en organisation, der arbejder meget bredt for erhvervslivet. Henrik Søgaard, Underdirektør

Indmeldelse har ofte flere årsager

De nye medlemsforhold indgået i 2018 er indgået med virksomheder over en bred kam - både hvad angår brancher og størrelser – i 2018 alt mellem 1 og 1.640 ansatte – fra iværksættere til globale virksomheder.

- Den personalejuridiske rådgivning er ofte en tungtvejende grund for virksomhederne. Men også områder som miljø, erhvervsjura, kurser og kompetenceudvikling og vores internationale services med kontorer 10 steder i verden får virksomhederne til at melde sig ind, siger Henrik Søgaard.

Mangfoldighed er en styrke

Hertil kommer selvfølgelig hele den politiske interessevaretagelse og det branchepolitiske arbejde i DI’s otte branchefællesskaber og mere end 70 foreninger.  

Henrik Søgaard oplyser, at mere end 40 procent af DI’s samlede lønsum er inden for fremstilling. Men brancher som handel, informationsteknologi, videnservice, fødevarer, energi, service og transport også er rigt repræsenteret.

- For os er det en styrke, at så forskelligartede virksomheder er med i DI. Det gør os til en organisation, der arbejder meget bredt for erhvervslivet. Vores mange forskellige ydelser og services gør det muligt at skræddersy den enkelte virksomheds medlemskab uanset størrelse og branche, og i DI’s forskellige fora, hvor virksomheder kan mødes og inspirere hinanden, siger Henrik Søgaard.

Her kan du læse mere om medlemskab i DI

Henrik Søgaard

Henrik Søgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3488
  • Mobil +45 3083 0810
  • E-mail hsp@di.dk

Relateret indhold