Der er brug for fælles, internationale regler for transportbranchen, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport

Foto: Getty
10.01.19 DIB Nyheder

Fælles vejpakke stemt ned i EU

Europa-Parlamentets transportudvalg har stemt nej til et forslag om en ny vejpakke. Det er dårligt nyt for transportbranchen, der mangler klare regler, siger branchedirektør i DI Transport.

Europa-Parlamentets transportudvalg forkastede torsdag et forslag om en ny vejpakke.

Og det er dårligt nyt for transportbranchen.

Vejpakken skulle nemlig blandt andet forhindre uacceptable arbejdsforhold i fremtiden, forklarer branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

- Det er meget uheldigt at fælles EU-regler for transportbranchen nu er stemt ned. Det betyder med alt sandsynlighed, at vi ikke får de klare, ensartede regler som transportbranchen har efterlyst, siger han.

Læs også: DI: Vigtigt med ens regler for lastbiltransport i EU

Fælles regler bedre end nationale

Michael Svane peger på, at transport er helt afgørende for samhandlen i Europa. Og der derfor er behov for fælles regler i stedet for nationale særregler.

- Derfor havde vi håbet, at Europa-Parlamentet ville bakke op om medlemslandene, siger branchedirektøren for DI Transport.

Han forklarer, at hvis hele vejpakken falder til jorden, står transportbranchen tilbage med de nuværende regler, som har vist sig vanskelige at håndhæve. 

- Det gælder i sær for regler for udstationering, der fastlægger, hvornår en chauffør er omfattet af løn og ansættelsesvilkår i de lande, han kører i, siger Michael Svane.

Læs også: Vroom: Flere unge vil køre lastbil

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold