Mimma Curcio (th) fra virksomheden Breeders of Denmark - sammen med en mexicansk kunde.

Foto: Emil Stub/DI
11.11.19 DIB Nyheder

Dansk griseteknologi er ”rette løsning” for mexicanere

Danmark var for nylig, som det først land nogensinde, æresgæst og partnerland ved Mexicos største business kongres for griseproducenter. ”Danske løsninger er ideelle for os,” siger Jorge Ivan Espinosa, direktør for regional forening af griseproducenter.

Stigende priser og efterspørgsel på grisekød globalt har sendt mexicanske griseproducenter på udkig efter innovative løsninger, der bidrager til øget produktivitet og kvalitet i produktionen.

Den danske ambassade i Mexico har gennem de seneste to år arbejdet tæt sammen med OPORPA, der organiserer 80 procent af de Mexicanske griseproducenter. Derfor var Danmark, for nylig som det først land nogensinde æresgæst og partnerland ved Mexicos største business kongres for griseproducenter.

Medarrangør og direktør for den regionale forening af griseproducenter i delstaten Jalisco, Jorge Ivan Espinosa, siger om invitationen:

- Danmark og danske virksomheder er frontløbere inden for griseproduktion og har en unik erfaring inden for blandt andet antibiotikaresistens, sporbarhed, drift af grisefarme og optimering af slagtehuse. Dette, kombineret med vores stærke myndighedssamarbejde sammen med Danmark, gør danske løsninger ideelle for os.

Læs også: NASA hjælper dansk dyneproducent

Udvider med 10.000 søer

Ud over deltagelse via en Dansk Pavillon blev der holdt eksklusive B2B møder med en række udvalgte producenter, bl.a. topledelsen for Granjas Carrols, der har 95.000 søer og som lige nu investerer stort for at udvide med yderligere 10.000 søer årligt de kommende fem år.

Også Granjas Carrols kigger mod Danske virksomheder og dansk teknologi, og på kongressen underskrev  danske og Mexicanske myndigheder et formelt samarbejde om udvikling af den mexicanske griseproduktion med fokus på styrket dyresundhed, sporbarhed, antibiotikaresistens og fødevaresikkerhed.

- Gennem tæt samarbejde med danske myndigheder har vi i Danmark skabt en af verdens førende griseproduktioner. Den ekspertise, der er oparbejdet i udviklingen af teknologi på slagterierne, i staldudstyr og andre maskiner, har store muligheder i Mexicos blomstrende kødproduktion, siger markedschef Jens Holst-Nielsen, Dansk Industri.

I den danske pavillon deltog blandt andre Grundfos, SKOV A/S, Fyens Børste- & Kostefabrik ApS, Frontmatec A/S og Haarslev Industries.

Læs også: Stort fald i salget af maskiner trækker eksporten ned

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

Relateret indhold