Formand for Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Morten Bødskov  (tv) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (th) lytter til Chr. Hansens medarbejdere, der meget gerne vil have bedre infrastruktur i form af bl.a. busforbindelser til fabrikken i Avedøre.

Foto: Sif Meincke
22.03.19 DIB Nyheder

Jarlov: "Den her type virksomhed er vi glade for i Danmark"

Formand for Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Morten Bødskov (S) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (V) var enige om, at Chr. Hansen med sin vækstrate og stadigt flere medarbejdere er en super virksomhed for Hovedstaden og Danmark. Medarbejderne vil gerne have bedre infrastruktur.

Medarbejderne hos Chr. Hansen stillede skarpt på de manglende busforbindelser og de alt for mange kø-dannelser, når de skal på job på fabrikken i Avedøre, da to politikere lagde vejen forbi til debat fredag d. 15. marts 2019.

- Infrastukturen herudtil er mildest talt ad h.. til, sagde en medarbejder, der præsenterede sig selv som 'Peter' ved debatmødet i kantinen. 

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (V) og formand for Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Morten Bødskov (S) lyttede og nikkede-  og kunne ikke love så meget, da en del af problemet sorterer under Hvidovre Kommune - som erhvervsministeren pegede på.

Læs også: Verdens mest bæredygtige virksomhed: Vi har brug for forudsigelighed, infrastruktur og arbejdskraft”

Virksomheder placerer sig, hvor arbejdskraften er

De to politikere havde takket ja til at deltage i en kombineret rundvisning, samtale og debat med medarbejderne hos Chr. Hansen arrangeret af Dansk Metal og Dansk Industri (DI).

- Chr. Hansen er den her type virksomhed, vi er glade for at have i Danmark, sagde erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Han understrede under debatten, at politikerne må forsøge at skabe de bedste rammer for virksomhederne - der hvor virksomhederne er. For eksempel i Hovedstadsregionen. 

- Der er folk, der tror, vi kan flytte virksomheder til tomme erhvervsgrunde et andet sted i regionen eller landet. Sådan virker det ikke. Virksomhederne placerer sig der, hvor for eksempel arbejdskraften er, sagde han.

Det nikkede formanden for Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Morten Bødskov til.

- Chr. Hansen er en af de virksomheder, vi skal have i Hovedstaden, blandt andet fordi de har den vækst og skaber de arbejdspladser så tæt på centrum, som vi sætter så meget pris på, sagde han.

Læs også: Ny kortlægning: Virksomhederne bidrager med 550 mia. til velfærden

Anne Ginderskov Hansen

Anne Ginderskov Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4841
  • Mobil +45 4079 5870
  • E-mail angh@di.dk

Relateret