Fra venstre: Hans Østergaard, Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune; Lars Pedersen,lærlingeansvarlig hos  VM Tarm A/S; Holger Lauritsen, adm. direktør hos VM Tarm A/S

Jonas Forup Stubkjær
08.04.19 DIB Nyheder

VM Tarm A/S modtager hæderspris for særlig lærlingeindsats

Tarm-virksomheden VM Tarm A/S, som producerer tankvogne i rustfrit stål, er første vinder af den ny Praktikpladspris i DI Midt Vest.

Praktikpladsprisen uddeles for første gang i år. Prisen går til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats, når det gælder uddannelsen af nye faglærte, og her er VM Tarm en oplagt vinder i DI Midt Vest.

Virksomheden har haft lærlinge i mange år, og i senere år er der blevet ansat flere og flere – i dag har VM Tarm 24 lærlinge. Og det er lige præcis den slags tendenser, vi har brug for, mener formanden for DI Midt Vest, Claus Arberg.

- Det er hos os, ude i virksomhederne, at ansvaret for at uddanne fremtidens faglærte ligger. Og der er absolut ingen tvivl om, at vi får brug for mange flere i årene, der kommer. Derfor er vi også nødt til at blive ved med at tage flere lærlinge ind, og her går VM Tarm forrest med fornemt eksempel, siger Claus Arberg, som også er direktør for Hvidbjerg Vinduet.

VM Tarm har ca. 250 ansatte, så lærlingene udgør ca. 10% af virksomhedens medarbejdere. Ud af de mange lærlinge er tre kvindelige – i en branche, der ellers er ret mandsdomineret. Alle lærlingene bliver taget godt hånd om med både fast kontaktperson og mentorordning, som begge er med til at fastholde interessen i uddannelsesforløbet trods eventuelle bump på vejen. Alt dette kan kun lade sig gøre, fordi ledelsen prioriterer arbejdet med lærlinge højt – og det skal til ifølge DI’s regionale formand.

- Lærling og virksomhed har en stor fælles interesse i et godt forløb. Derfor er det så vigtigt, at virksomheden kaster sig aktivt ind i projektet, helt oppe på direktionsniveau – og at lærlingen ligeledes sørger for at få det maksimale ud af virksomhedens tilbud. Det er uden tvivl med til at nedbringe frafaldet og afgørende i forhold til at forme de dygtigste medarbejdere, siger Claus Arberg.

Stor mangel på faglærte

DI uddeler i både 2019 og 2020 en pris til 25 medlemsvirksomheder over hele landet, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed i de brancher, DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.
Det er derfor afgørende, at virksomheder opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder hos DI gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker vi at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i alle DI-regionalforeninger.

Læs også: Ny praktikpladspris går til HOFOR

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold