Skilmissen mellem EU og Storbritannien kan vise sig at blive uden en aftale.

DI
23.07.19 DIB Nyheder

DI efter UK-valg: Virksomheder bør forberede sig på no-deal brexit

Valget af Boris Johnson som ny partiformand for de britiske konservative skaber en reel risiko for et no-deal brexit. Virksomhederne bør forberede sig på det værste, mener DI.

De britiske konservatives valg af Boris Johnsson som ny partiformand skaber en reel risiko for, at Storbritannien forlader EU uden en aftale. Det siger afsætningspolitisk chef i Dansk Industri (DI) Peter Thagesen:

- Vi håber, at Storbritannien ikke forlader EU uden en aftale den 31. oktober. Desværre er risikoen for et såkaldt no-deal brexit reel, efter at Boris Johnson er flyttet ind i 10 Downing Street.

Tilmeld dig DI's medlemsmøde om brexit. 

Ifølge Peter Thagesen har Boris Johnson i gennem valgkampen med sit ’do or die*-løfte klart signaleret til omverden, at han er villig til at tage Storbritanien ud af EU den 31. oktober – også selvom der ikke skulle være faldet en aftale på plads.

- I DI opfordrer vi vores medlemmer til at forberede sig på det værste. Et no-deal brexit vil få alvorlige konsekvenser for danske virksomheder, der handler med Storbritannien, siger Peter Thagesen og tilføjer:

- Virksomhederne vil blive generet af yderligere byrder som f.eks. nye toldregler, kontrol af varer ved grænsen og overførelse af certifikater. Der kan også opstå udfordringer for udstationerede medarbejdere i Storbritannien, ligesom fri udveksling af persondata kan blive et problem for danske virksomheder.

Sidste år eksporterede danske virksomheder for 86 mia. kr. til Storbritannien. DI vurderer, at cirka 65.000 danske arbejdspladser er direkte afhængige af eksport til Storbritannien.

Læs også: DI: EU’s arbejde for frihandel skaber job og velstand

Peter Thagesen

Peter Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret