Efter en totalrenovering af deres maskiner er CO-RO igen klar til at producere danske læskedrikke i Irak.

Foto: CO-RO
03.09.19 DIB Nyheder

Bomber er gået udenom dansk fabrik i Irak. Nu skal den igen fremstille læskedrik

Efter to krige og 30 års pause er både bygninger og maskineri igen klar til at producere Sunquick læskedrikke i Irak.  Irakisk partner har løbende vedligeholdt maskinen.

I det populære TV-program ”forladte steder” rejser to DR-journalister rundt og åbner dørene til bunkere, bygninger og rum, der pludselig blev forladt for årtier siden. Lidt samme mission var den danske læskedrikkoncern CO-RO ude i, da de efter 30 års stilstand fornyelig genstartede deres produktion i Bagdad i Irak. Det fortæller direktør Søren Holm Jensen.

- Da Golfkrigen startede i 1990 stoppede vi vores produktion i Irak. Men nu er vi klar til at genstarte den. Det er i samme fabrik og i samme bygning – og faktisk også med samme maskine, siger Søren Holm Jensen.

Han glæder sig over, at hverken fabriksbygningen eller maskiner blev bombet i stykker i hverken Golfkrigen eller Irak-krigen i 2001. Netop derfor er det også muligt at starte op igen.

- Vores partner i Irak har løbende vedligeholdt maskinen og så har den fået en totalrenovering, så vi blev helt klar igen, siger Søren Holm Jensen, der også glæder sig over den lokale produktion fordi, at det kan være kompliceret at eksportere til Irak.

Irak er et af CO-RO’s historiske markeder, hvor Sunquick har været førende indenfor saftevand i mere end 40 år. Med den nyopstartede lokalproduktion forventer CO-RO at Irak kan blive et Top 5 marked i koncernen, der årligt samlet sælger for cirka 2 milliarder kroner læskedrikke i 80 lande.

Læs også: Superkoncentreret Suntop mindsker Co-Ros klimaaftryk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Ejvind Vøgg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4715
  • Mobil +45 2728 0486
  • E-mail ejv@di.dk

Relateret