13.08.19 DIB Nyheder

Flere danskere udsættes for forsøg på it-kriminalitet

Nye tal: Danskerne er aktive på internettet som aldrig før. I 2017 var 80 pct. af danskerne online dagligt, og i 2019 lå tallet på 88 pct., viser nye tal fra Danmarks Statistik. Selv om der i perioden er kommet større fokus på it-sikkerhed, er det næsten hver anden dansker, der har modtaget falske e-mails med det formål at lokke private oplysninger ud af modtageren. Det vækker bekymring hos Dansk Industris digitaliseringspolitiske chef, Christian Hannibal.

- It-kriminalitet er desværre blevet hverdag for mange danskere, når næsten hver anden oplever at modtage falske e-mails. Men tallene fra Danmarks Statistik viser samtidig, at der skal mere til at holde danskerne væk fra aktiviteter på internettet. Faktisk er danskerne blevet markant mindre bekymrede, når de befinder sig i cyberspace, siger Christian Hannibal.

Frygten for brud på it-sikkerhed har fået mindre betydning for danskerne siden 2015, hvor en større andel afholdt sig fra eller begrænsede brugen af forskellige online aktiviteter, som netbank, internetkøb og kommunikation på sociale medier.

- Det skyldes både nye regler som for eksempel GDPR, der har givet borgerne nye rettigheder, men også at danskerne er blevet mere rutinerede på nettet og derfor kender truslerne og ved, hvad man kan gøre ved dem, siger Christian Hannibal.

- Det er gode nyheder, for som et af verdens mest digitale lande, skal vi gerne fortsat turde kaste os over de nye digitale muligheder. Det kræver tillid hos borgerne og digital ansvarlighed hos virksomheder og myndigheder, siger Christian Hannibal.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold