LEO Pharma er meget imponeret over MIT-Denmark Programmet - og de resultater medicinalkoncernen har fået ud af at deltage.

Video: Ida Bechtle
21.08.19 DIB Nyheder

LEO Pharma klar til flere MIT-studerende

Medicinalkoncernen har fået samlet ekstra data om kemiske stoffer og udvidet sit innovationsprogram i USA via to studerende fra MIT. Danske virksomheder står på spring til flere amerikanske praktikanter, siger chef for DI Global Talent.

I juni gik startskuddet til 21 amerikanske studerendes praktikophold i Danmark. De unge kom fra det prestigefyldte universitet Massachusetts Institute of Technology (MIT) og skulle tilbringe sommeren hos danske virksomheder og universiteter.

To af dem – Kayala Vodehnal og Hayden Niederreiter – stemplede ind hos medicinalkoncernen LEO Pharma i Ballerup.

Her skulle de arbejde med henholdsvis at indsamle data til sammenligning mellem kemiske stoffer og udvide virksomhedens Open Innovation Program i USA.

- Jeg synes, LEO Pharma er utrolig interessant, fordi den som medium størrelse medicinalvirksomhed både stræber efter at konkurrere med de største i branchen og har en patientcentreret tilgang til uddannelse og forskning, siger Hayden Niederreiter.

Læs også:Blog: 21 unge, skarpe MIT-hjerner bruger sommeren på at tjekke Danmark ud

Send gerne flere studerende

LEO Pharma er blandt de første deltagere i MIT-DK samarbejdet – og det har været en god oplevelse.

- Vi har allerede samarbejder med MIT og andre universiteter i Boston, der er et knudepunkt for innovation inden for pharma og teknologi samarbejde - blandt andet gennem vores LEO Science & Tech Hub i Boston, fortæller LEO Pharmas Morten Maegaard, Director, Strategic HR Business Partnering R&D.

Flere af de deltagende virksomheder har meldt tilbage, at de amerikanske studerende har vist sig at være ekstrem talentfulde og handlingsdygtige . Linda Duncan Wendelboe, Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

- De to unge er lige rejst, så nu vil vi bruge de kommende måneder på at evaluere samarbejdet og udbyttet. Men umiddelbart er vi interesseret i at fortsætte samarbejdet de kommende år, fordi vi meget gerne vil styrke samarbejdet mellem industri og uddannelsesinstitutioner yderligere - også internationalt, siger LEO Pharmas Director, Strategic HR Business Partnering R&D.

Læs også:  Skrotauktion sender Termalærlinge på studietur

Overvældende interesse – fra begge sider

Chef for DI Global Talent Linda Duncan Wendelboe fortæller, at MIT-Denmark programmet – der er etableret med støtte fra Industriens Fond - er kommet rigtig godt fra start.

Der har været en stor og gensidig interesse fra de danske virksomheder og de studerende på MIT. Den oprindelige målsætning var at få 10 MIT-studerende hertil om året, men 21 har allerede været her henover sommeren og til efteråret kommer yderligere 6 studerende.

- Flere af de deltagende virksomheder har meldt tilbage, at de amerikanske studerende har vist sig at være ekstrem talentfulde og handlingsdygtige - i en grad, hvor det i flere tilfælde har været nødvendigt at skrue op for kompleksiteten af de opgaver, de studerende var sat til at løse, siger Linda Duncan Wendelboe.

Hun opfordrer interesserede virksomheder til at tage kontakt til DI Global Talent, for at få del i den nye viden og kompetencer MIT-studerende kommer med. Men også at se netværks- og rekrutteringspotentialet i samarbejdet.

- De deltagende danske virksomheder har også fået skabt sig et netværk på et af verdens førende tekniske universiteter. Det kan vise sig at være meget nyttigt, når de i fremtiden er på udkig efter nye medarbejdere, siger chefen for DI Global Talent.

MIT-Denmark programmet et blevet så populært, at det dels har fået tilført yderligere ressourcer og dels nu også inkluderer danske universiteter.

Fakta

MIT-Denmark Programmet:

·          Etableret med støtte fra Industriens Fond.

·          21 studerende fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) er på praktikophold i Danmark hen over sommeren 2019. 15 af dem er i praktik i 12 forskellige virksomheder, mens 6 er blevet matchet med danske universiteter (KU, DTU og SDU).

·          Udover de 21 MIT-studerende, som er i praktik hen over sommeren, vil der yderligere komme 6 MIT-studerende på praktikophold til efteråret. Den oprindelige målsætning var at få 10 studerende på praktikophold i danske virksomheder om året. 

·          Endvidere har delegationer med i alt 23 danske virksomheder besøgt MIT i løbet af programmets første år.

·          For mere information om programmet og hvordan man som virksomhed kan deltage, kontakt Virginie Morlet, vimo@di.dk eller på tlf. 33773167.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold