02.08.19 DIB Nyheder

Nye tal: Stærk jobrapport og præsidentbesøg er godt nyt for dansk eksport

Det amerikanske kongetal fortsætter sin optur, og de gode tider kan øge amerikanernes forbrug af danske varer og tjenester. Sammen med Donald Trumps besøg i Danmark om en måned kan det være med til at sætte skub i eksporten.

Der blev skabt 164.000 nye amerikanske job i juli, mens ledigheden forblev uændret på 3,7 procent. Mere end 20 millioner amerikanere er kommet i arbejde under det historiske 8½ år lange opsving.

- Endnu en måned med flere nye job i USA. Det er gode nyheder fra amerikansk økonomi og godt nyt for danske virksomheder, som årligt sender varer og tjenester til en værdi af 135 mia. kr. over Atlanten til det amerikanske marked, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

- Jobrapporten understreger, at det går godt på det amerikanske arbejdsmarked trods den eskalerende handelskrig mellem USA og Kina. Beskæftigelsen er steget uafbrudt i mere end 100 måneder, og ledigheden er sendt ned på det laveste niveau siden 1969, siger Morten Granzau.

Den amerikanske præsident Donald Trump besøger Danmark om en måned, og det kan have positive effekter på dansk eksport.

- Donald Trumps kommende besøg i Danmark er en oplagt anledning til at drøfte samhandel og investeringer, hvilket kan være til gavn for danske virksomheder og dansk eksport. Hvis vi lykkes med at få gjort præsidenten endnu mere lun på de mange stærke løsninger, vi skaber i Danmark, er der gode chancer for, at vi kan sælge endnu mere til amerikanerne, siger Morten Granzau.

I slutningen af juli sænkede Den amerikanske centralbank (FED) for første gang siden 2008 renten. Centralbanken har ellers hævet renten ni gange over de seneste 3½ år.

- Uændret ledighed, faldende tillidsindikatorer og en afmatning i verdensøkonomien i forlængelse af handelskrigen mellem USA og Kina har fået FED til at sænke renten. Centralbanken forsøger at holde hånden under opsvinget, som kan have toppet, særligt hvis handelskrigen eskalerer, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold