Katarina Ammitzbøll uddannet cand.scient.soc og har siden 2017 været medlem af kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune. Ved folketingsvalget i juni 2019 blev hun valgt ind i Københavns Storkreds.

Foto: Benjamin Rugholm
11.09.19 DIB Nyheder

Ny på tinge: Mød Katarina Ammitzbøll (K) på DI’s topmøde

Tre spørgsmål og svar om erhvervslivets rolle i det politiske arbejde til Katarina Ammitzbøll, nyvalgt folketingsmedlem og uddannelses- og forskningsordfører for Det Konservative Folkeparti.

Katarina Ammitzbøll er nyt folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti og er ordfører for forskning, uddannelse, EU og udvikling. DI Business har stillet hende tre spørgsmål om det fremtidige samarbejde med dansk erhvervsliv.

Katarina deltager til DI Topmødet 2019, hvor hun vil tale med virksomheder om erhvervslivets fremtidige udfordringer og muligheder.

Hvorfor er det som ny folketingspolitiker vigtigt for dig at høre, hvad erhvervslivet har at sige til DI Topmødet 2019?

- Det er rigtig vigtigt for mig, fordi den grønne omstilling i høj grad er afhængig af virksomhederne – både i forhold til at udvikle løsninger og til at realisere dem.

- Derudover er det vores virksomheder, der skaber arbejdspladser og værdi til Danmark. De er således på mange måder en forudsætning for vores velfærdsstat.

Hvilke partnerskaber eller alliancer ser du som vigtige for dig selv og dit politiske arbejde?

- Både uddannelse og forskning skal være koblet til erhvervslivet. Der skal være en dynamisk dialog, så vi får skabt flere uddannelsesmuligheder – særligt erhvervsfaglige uddannelser, der er efterspurgt hos virksomhederne.

- Derudover er det vigtigt, at forskningen omsættes innovativt, er tilgængelig og kan blive anvendt af virksomhederne.

- Jeg ser fire parter som essentielle for det politiske arbejde, hvis vi skal tænke langsigtet. Uddannelse og forskning, erhvervsliv, investorer og os politikere, der kan skabe nogle rammevilkår.

Hvordan oplever du, erhvervslivet interagerer med det politiske arbejde?

- Jeg er jo ny, så jeg har svært ved at se bagud, men fremadrettet vil jeg se frem til en tæt kontakt med virksomhederne. Det er vigtigt for mig med en god dialog med virksomheder i forhold til både uddannelse og forskning.

- Som udviklingsordfører er det ligeledes meget relevant med erhvervslivets inputs. Så jeg håber, virksomhederne også vil tale med andre end erhvervsordførerne.

Læs også: Ny på tinge: Mød Kristian Hegaard (R) på DI's topmøde

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jonatan Steengaard
Skrevet af:

Jonatan Steengaard

Morten Bro

Morten Bro

Head of Stakeholder Relations

  • Direkte +45 3377 4892
  • Mobil +45 5213 2346
  • E-mail mbro@di.dk

Relateret indhold