Samira Nawa er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har arbejdet som fuldmægtig i både Ankestyrelsen og i Økonomi- og Udenrigsministeriet. I juni blev hun valgt ind i Folketinget i Københavns Storkreds.

Foto: Aske Ejby
12.09.19 DIB Nyheder

Ny på tinge: Mød Samira Nawa (R) på DI’s topmøde

Tre spørgsmål og svar om erhvervslivets rolle i det politiske arbejde til Samira Nawa, nyvalgt folketingsmedlem og beskæftigelses- og ligestillingsordfører for Radikale Venstre.

Samira Nawa er ordfører for beskæftigelse og ligestilling for Radikale Venstre og ny folketingspolitiker. DI Business har spurgt hende, hvordan hun ser virksomhedernes rolle i sit fremtidige politiske arbejde.

Samira Nawa deltager til DI Topmødet 2019, hvor hun vil tale med virksomheder om blandt andet udenlandsk arbejdskraft og virksomhedernes ansvar  for XXX.

Hvorfor er det som ny folketingspolitiker vigtigt for dig at høre, hvad erhvervslivet har at sige til DI Topmødet 2019?

- Erhvervslivet er en vigtig spiller – også på den politiske bane. Når der skal udformes ny politik, skal alle spillere være med.

- Jeg kan generelt blive klogere af at være i dialog med erhvervslivet. Virksomhederne kan nemlig give indblik i helt konkrete problemstillinger, jeg ikke nødvendigvis er opmærksom på i forvejen.

Hvilke partnerskaber eller alliancer ser du som vigtige for dig selv og dit politiske arbejde?

- Som beskæftigelsesordfører optager udenlandsk arbejdskraft mig meget. Jeg kan se, både virksomheder og konjunkturer kalder på politikerne for at åbne Danmark mere op over for udenlandsk arbejdskraft.

- Jeg ser frem til at mødes med erhvervslivet om netop den udfordring.

Hvordan oplever du, erhvervslivet interagerer med det politiske arbejde?

- Jeg oplever i høj grad, at erhvervslivets rolle er at gøre mig klogere som politiker. Jeg står ikke med alle løsningerne selv, men med en række holdninger.

- Hvis vi skal ramme rigtigt på eksempelvis beskæftigelsesområdet, er erhvervslivet en vigtig part. Det ansvar synes jeg også, de lever op til.

Læs også: Ny på tinge: Mød Mona Juul (K) på DI’s topmøde

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Bro

Morten Bro

Head of Stakeholder Relations

  • Direkte +45 3377 4892
  • Mobil +45 5213 2346
  • E-mail mbro@di.dk

Relateret indhold