22.01.20 DI Business Nyheder

Dansk inflation er en af EU’s laveste

Nye tal: De danske forbrugere kan glæde sig over nogle af EU’s laveste prisstigninger gennem det seneste år. Det viser nye tal for Danmarks Statistik. Inflationen i Danmark har været på 0,8 procent over det seneste år, og dermed er de danske priser blandt dem der stiger mindst i hele EU.

- De danske priser stiger i et langsomt tempo, og den lave inflation er med til at sikre danskerne øget købekraft. Sammen med historisk lave renter, er den meget lave inflation god for danskernes privatøkonomi, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Over det seneste år er det blevet billigere at købe blandt andet computere og fotoudstyr, og det er med til at holde den danske inflation nede. De danske prisstigninger er blandt de laveste i EU – kun Portugal, Italien og Cypern har lavere inflation, siger Allan Sørensen.

I hele EU er priserne steget med 1,6 procent over det seneste år, mens de i eurolandene er steget med 1,3 procent.

- Priserne i EU er steget dobbelt så meget som i Danmark. Men en inflation på 1,6 procent kan heller ikke siges at være høj. Inflationen i eurolandene ligger fortsat et stykke under den europæiske centralbanks (ECB) målsætning om prisstigninger, der ligger lige i underkanten af to procent, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret