Ikast-Brandes borgmester Ib Lauritsen (V) aka kongen af erhvervsklima er yderst tilfreds med at kunne føje endnu et LE-trofæ til samlingen.

30.11.20 DIB Nyheder

Kongen af erhvervsklima: Det er faktisk rimelig let at skabe en god relation til virksomhederne

Ikast-Brande kommune vinder igen-igen DI's årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i landets kommuner.

For 10’ende gang ud af 11 mulige er Ikast-Brande kommune kåret til den kommune i landet, der har det bedste erhvervsklima. Det fremgår af DI’s årlige undersøgelse af landets kommuner, der baserer sig på input fra over 7.000 virksomheder.

Ikast-Brandes borgmester Ib Lauritsen (V) er mildt sagt tilfreds med resultatet.

- Det er helt vildt, siger han.

- Men det er faktisk rimelig let at skabe en god relation til virksomhederne. Det handler grundlæggende bare om, at de skal opleve at der er en kort afstand til rådhuset.

Borgmesteren fortæller, at han og de andre politikere i kommunen altid spørger virksomhederne, om de ikke lige skal kigge forbi. Her i coronatiden, har det så primært været i form af et digitalt møde. Derved skabes en dialog, som gør det lettere at finde løsninger.

- Vi løser ikke alle problemer for alle, men vi vil gerne finde løsninger sammen med dem. Det er en tænkning, der gennemsyrer hele kommunen, siger Ib Lauritsen.

Læs også: Ny DI-måling: Det danske erhvervsklima er bedst i Jylland

Regionalformand er imponeret

I Dansk Industri er man imponeret over Ikast-Brandes succesrække.

- Det vidner ikke bare om en stærk kultur på heden, men også om en vilje til at vedblive med at være de bedste, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.  

For over årene er konkurrencen blevet hårdere og erhvervsklimaet bedre over hele landet. Det fremgår også af årets liste, hvor kommuner andre steder i landet har sneget sig ind på listen. Ikke fordi de midt- og vestjyske kommuner gør det dårligere, men fordi andre nu gør det endnu bedre. 

- Hvis vi kigger på den første måling fra 2010, er det tydeligt, at var Ikast-Brande blevet ved med at servicere erhvervslivet, som de gjorde for ti år siden, havde de ikke fortsat haft positionen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, siger Claus Arberg, der bemærker, at hele 85 pct. af kommunens virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. 

DI’s undersøgelse viser også, at virksomhederne i dag særligt ønsker sig, at kommunen holder fokus på at hjælpe med at fremskaffe kvalificeret arbejdskraft. Men samtidig anser virksomhederne også Ikast-Brande som Danmarks bedste til at fastholde og tiltrække nye virksomheder til kommunen. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Lars Storr-Hansen

Lars Storr-Hansen

Erhvervsudviklingsdirektør

Relateret indhold