27.02.20 DIB Nyheder

Tilliden til europæisk økonomi gik lidt frem i februar

Nye tal: Tilliden til økonomien i EU ligger trods lille fremgang stadig på lavt niveau, og coronavirussen vil skabe yderligere usikkerhed.

Stemningen i europæisk økonomi steg i februar til indeks 103,0 mod 102,5 i januar. Det viser den sammenvejede tillidsindikator for virksomhederne og forbrugerne i EU.

- Tilliden til europæisk økonomi gik lidt frem i februar. Målingen af stemningen blandt de europæiske virksomheder og forbrugere er dog foretaget inden den seneste uges spredning af Coronavirusen i Italien og andre europæiske lande. Spredningen kan svække forbruger- og erhvervstilliden i marts, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Coronavirusen har desværre tragiske menneskelige konsekvenser. Det har samtidig ført til svækkede forsyningskæder og karantæneområder, og det skaber usikkerhed om udviklingen i økonomien, siger Allan Sørensen.

- På trods af en mindre fremgang i de seneste måneder, så ligger tilliden til økonomien stadig på et lavt niveau. Europæisk økonomi oplever faldende industriproduktion, byggeaktivitet og detailsalg, og de hårde nøgletal viser endnu ikke tegn på fremgang. Der er udsigt til, at væksten også vil være lav i 2020, siger Allan Sørensen.

Europæisk økonomi vokser aktuelt i det langsomste tempo siden 2013.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold